Ingredients for Paneer chilli Recipe

  • Cottage cheese or chicken 200g
  • Oil as required
  • Egg 2 pieces
  • Corn flour as required
  • Sesame oil 4 tsp
  • Garlic 2 tsp
  • Onion ½ onion
  • Tomatoes 2 pieces
  • Green capsicum ½ piece
  • Red capsicum ½ piece
  • Green onion 2 tsp
  • Salt as per taste
  • Tomato ketchup 3 tsp
  • Tamarind sauce 3 tsp

Method for Paneer chilli

Cut the Paneer or chicken into triangle shape and cover it first egg and then corn flour.
Now deep fry until light brown.
In a cooking pan, add sesame oil, garlic, onion, tomato, capsicum, green onion, fried Paneer, tomato ketchup, tamarind sauce and cook for 2-3 minutes.
Your tasty Paneer chili is ready to serve.

اجزاء

  • پنیر کوٹیج یا چکن ۲۰۰ گرام
  • آئل حسبِ ضرورت
  • انڈے دو عدد
  • کارن فلور حسبِ ضرورت
  • تِل کا تیل چار چائے کے چمچ
  • لہسن دو چائے کے چمچ
  • پیاز آدھا پیاز
  • ٹماٹر دو عدد
  • ہر اشِملہ مِرچ آدھی شِملہ مِرچ
  • لال شِملہ مِرچ آدھی شِملہ مِرچ
  • ہرا پیاز دو چائے کے چمچ
  • نمک حسبِ ذائقہ
  • ٹماٹو کیچپ تین چائے کے چمچ
  • املی سوس تین چائے کے چمچ

ترکیب

پنیر یا چکن کو تیکو ن انداز میں کاٹ کر انڈا اور کارن فلور لگا لیں تا کہ پنیر ٹو ٹے نا۔پکانے والے برتن میں آئل ڈالیں اور پنیرڈال کر لائٹ براؤن ہونے تک ڈیپ فرائی کرکے الگ برتن میں نکال لیں ۔ پکانے والے برتن میں تِل کا تیل،لہسن،پیاز،شِملہ مِرچ،ٹماٹر،ہرا پیاز،پنیر،نمک،ٹماٹو کیچپ اور اِملی سوس ڈال کردو سے تین مِنٹ تک فرائی کر لیں۔آپکی مزیدار پنیر چِلی تیار ہے ۔
Download Now

  
  

Paneer Chilli Recipe

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *