A very tempting and delicious Palak Gosht Recipe. Wonderful in taste and perfect Lunch/Dinner recipe. ...
Read More
A very tempting and delicious Palak Gosht Recipe. Wonderful in taste and perfect Lunch/Dinner recipe.
Less Content
  • Ingredients:
  • 1/2 kg Mutton
  • Water 3 cups
  • 1/2 kg Spinach
  • 1 Pao Fenugreek
  • 1/2 cup Oil
  • 1 cup Onion
  • 1 cup Tomatoes
  • 5-6 Green chilies
  • 2 tsp Red chili powder
  • 1 tbsp Ginger Garlic paste
  • 1 tsp Coriander powder
  • 1 tsp Roasted crushed cumin
  • 1/2 tsp Turmeric
  • Salt to taste
  • 2-3 tbsp Cream
  • 1/4 tsp garam masala
  • Directions:
  • -In a pot add mutton and water, cook until it gets tender. (Add water if required)
  • -In another pot add spinach, fenugreek and 3-4 green chilies, simmer for 08-10 minutes, remove the lid and blend it well. Keep it aside.
  • -In a pan heat oil, add onion & ginger garlic paste, sauté for 2 minutes.
  • -Add tomatoes & cook for 2 more minutes.
  • -Add red chili powder, coriander powder, roaster crushed cumin, salt, turmeric and 2 green chilies and cook for 1-2 minutes.
  • -Add mutton with broth, cover the lid and cook for 4-5 minutes on medium flame.
  • -Add spinach mixture, mix it well. Cover the lid and cook it for 5-6 minutes on medium high flame.
  • -Add cream, garam masala, mix it well.
  • -Garnish it with green chilies.

Preparation Time:

15 minutes

Cooking Time:

1-1:15 hours

Serve:

5-6 persons

اجزاء:
مٹن آدھا کلو
پانی 3کپ
پالک آدھا کلو
میتھی 1پاؤ
کھانے کا تیل آدھا کپ
پیاز 1کپ
ٹماٹر 1کپ
ہری مرچیں 5-6
لال مرچ پاؤڈر 2چائے کے چمچ
ادرک لہسن پیسٹ 1کھانے کا چمچ
دھنیا پاؤڈر 1چائے کا چمچ
بھنا کٹا ذیرہ 1چائے کا چمچ
ہلدی آدھا چائے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
کریم 2-3کھانے کے چمچ

ترکیب:
ایک برتن میں مٹن اور پانی ڈال کر گوشت کو مکمل ابال لیں ۔
ایک برتن میں پالک ، میتھی اور ہری مرچیں ڈال کر 08-10منٹ پکا کر اچھی طرح پیس لیں۔
اب ایک پپین میں کھانے کا تیل ، ادرک لہسن پیسٹ اور پیاز ڈال کر 2منٹ پکا لیں پھر ٹماٹرڈال کر 2منٹ اور پکا لیں ۔
اب اس میں لال مرچ ، دھنیا پاؤڈر، بھنا کٹا ذیرہ، نمک، ہلدی اور ہر ی مرچیں ڈال کر تیل اوپر آنے تک مصالحہ پکا لیں۔
اب گلا ہوا مٹن اور اس میں بچی ہوئی یخنی ڈال کر اچھی طرح مکس کر یں اور ڈھک کر 4-5منٹ درمیانی آنچ پر پکائیں۔
پسی ہوئی پالک مٹن میں ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور ڈھک کر 5-6منٹ درمیانی آنچ پر پکائیں۔
اب کریم اور گرم مصالحہ ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔
ہر ی مرچیں ڈال کر سرو کریں ۔

تیاری کا وقت :

15 منٹ

پکانے کا وقت :

گھنٹہ 15منٹ(سوا گھنٹہ

افراد :

افراد 5-6

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *