Omelette Keema Roll a new twist to basic paratha rolls. This quick Omelette Keema Roll Recipe with delicious taste will become your favorite go-to recipe for sure. Do give it a try and share your feedback. ...
Read More
Omelette Keema Roll a new twist to basic paratha rolls. This quick Omelette Keema Roll Recipe with delicious taste will become your favorite go-to recipe for sure. Do give it a try and share your feedback.
Less Content
  • Ingredients for mince:
  • 1/2 kg Chicken mince
  • 1 tbsp Red chili flakes
  • 1 tsp Salt
  • 2-3 tbsp Oil
  • Ingredients for Egg Mixture:
  • 3 Eggs
  • 1 cup Mince (cooked)
  • 1/2 tsp Garam masala powder
  • 1/2 tsp Turmeric powder
  • 1/2 tsp Red chili powder
  • Salt to taste
  • 1/2 tsp Coriander powder
  • 2 tbsp Green coriander (fresh)
  • 2-3 Green chilies
  • 1/4 tsp Black pepper powder
  • Ingredients for hot mayo sauce:
  • 1 cup Mayonnaise
  • 2 tbsp Ketchup
  • 2 tbsp Hot sauce
  • 1 tsp Worcestershire sauce
  • 1 tsp Garlic powder
  • 1/4 tsp Black pepper
  • Ingredients for topping:
  • Cheese slices as required
  • Tomatoes as required
  • Onion as required
  • Green coriander as required
  • 3-4 Homemade parathas (cooked)
  • Directions:
  • In a pan heat oil, add chicken mince, salt, red chili flakes and cook until mince dries for 4 to 5 minutes.
  • Now in a bowl mix eggs, mince, garam masala, turmeric powder, red chili powder, salt, coriander powder, green coriander, green chilies and black pepper.
  • Then in a pan pour egg mixture on low flame, let it cook a bit. Top it with paratha, flip and cook it.
  • Sprinkle cheese on top, when it melts take paratha out from pan.
  • Top it with tomatoes, onion, coriander, drizzle sauce and roll it.
  • Your keema roll is ready to serve.
  • Direction for sauce:
  • In a bowl add mayo, ketchup, hot sauce, Worcestershire sauce, garlic powder and black pepper.
  • Mix all them well and your sauce is ready.

Preparation Time:

15-20 minutes

Cooking Time:

25-30 minutes

Serve:

4-5 persons

قیمہ بنانے کے اجزاء:

چکن قیمہ آدھا کلو

کٹی لال مرچ 1کھانے کا چمچ

نمک 1چائے کا چمچ

کھانے کا تیل 2-3کھانے کے چمچ

انڈہ مکسچر بنانے کے اجزاء:

انڈے 3عدد

قیمہ 1کپ

گرم مصالحہ پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ

ہلدی پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ

لال مرچ پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ

نمک حسبِ ذائقہ

دھنیا پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ

تازہ سبز دھنیا 2کھانے کے چمچ

سبز مرچیں 2-3عدد

کالی مرچ پاؤڈر 1چوتھائی چائے کا چمچ

مایو سوس بنانے کے اجزاء:

ما یونیز 1کپ

کیچپ 2کھانے کے چمچ

ہاٹ سوس 2کھانے کے چمچ

ورسٹر شائر سوس 1چائے کا چمچ

لہسن پاؤڈر 1چائے کا چمچ

کالی مرچ 1چوتھائی چائے کا چمچ

ٹوپنگ کے اجزاء:

چیز سلائس حسبِ ضرورت

ٹماٹر حسبِ ضرورت

پیاز حسبِ ضرورت

سبز دھنیا حسبِ ضرورت

گھر کے بنے پراٹھے 3-4عدد

سوس بنانے کی ترکیب:
ایک باؤل میں مایونیز، کیچپ، ہاٹ سوس، ورسٹر شائر سوس، لہسن پاؤڈر اور کالی مرچ ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کریں، سوس تیار ہے۔
ترکیب:
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں چکن قیمہ، نمک اور کٹی لال مرچیں ڈال کر چار سے پانچ منٹ پکائیں۔
اب ایک باؤل میں انڈے، قیمہ، گرم مصالحہ، ہلدی پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر، نمک، دھنیا پاؤڈر، سبز دھنیا، سبز مرچیں اور کالی مرچ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
پھر ایک پین میں انڈوں کا مکسچر ڈالیں اور ہلکی آنچ پر تھوڑا سا پکنے دیں۔
اب اس پر پراٹھا رکھیں اورسائیڈ پلٹ کر پکائیں۔
پھر اس پر چیز ڈالیں اور جب چیز پگھل جائے تو پراٹھا پین سے نکال لیں۔
اب اس پر ٹماٹر، پیاز اور دھنیا رکھ کر سوس ڈالیں اور رول کر لیں۔
مزیدار قیمہ رول تیار ہے۔

تیاری کا وقت :

15-20 منٹ

پکانے کا وقت :

25-30 منٹ

افراد :

افراد 4-5

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *