Recipes

More

Nan Khatai Without Oven Recipe

Nan Khatai Without Oven Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    10

Indulge in the goodness of freshly baked Nan Khatai, without the need for an oven. Try our simple recipe now!

 Ingredients

Ingredients for Creamy Mixture:
Ingredients for Dry Mixture:
Ingredients for Nan Khatai:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add ghee and sugar, mix it until it gets creamy in texture. Set aside.

2 .
In a bowl add all-purpose flour, semolina, gram flour, cardamom powder and baking powder and mix it well.

3 .
Combine the dry and creamy mixture together and form a smooth dough, leave it for 20-25 minutes.

4 .
Then give it a shape of khatai with your hands, brush it with egg yolk, put almonds on it and place them on a greased pan lined with butter paper.

5 .
Heat the pot with salt in it for 30 minutes. Then put the Nan Khatai pan on a stand in the pot and cover and bake for 30-35 minutes or until fully cooked.

6 .
Your Nan Khatai is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
کریمی مکسچر بنانے کے لئے ایک باؤل میں گھی اور چینی ڈال کر اچھی طرح کریمی ہونے تک مکس کرلیں۔

2 .
ڈرائی مکسچر بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، سوجی، بیسن، الائچی پاؤڈر اور بیکنگ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

3 .
نان خطائی بنانے کے لئے ڈرائی اور کریمی مکسچر کومکس کر کے ڈو بنا لیں اور بیس سے پچیس منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔

4 .
پھر اسے اپنے ہاتھوں سے خطائی کی شکل دیں اور انڈے کی زردی سے برش کرکے اس پر بادام ڈالیں اور گریس کئے ہوئے پین میں رکھ دیں۔

5 .
اب ایک برتن میں نمک ڈال کر تیس منٹ گرم کر لیں اور برتن کے سٹینڈ پر نان خطائی پین رکھ کر ڈھکن سے ڈھک کر تیس سے پنتیس بیک کر لیں۔

6 .
نان خطائی تیار ہے۔

Recipe Tips