Perfect simle, tempting and lighter in taste Mutton Rosh Recipe. This is special pakistani Eidl Ul Azha Recipe and takes less effort to make. Must try this Namkeen Rosh Recipe this Bakra Eid. ...
Read More
Perfect simle, tempting and lighter in taste Mutton Rosh Recipe. This is special pakistani Eidl Ul Azha Recipe and takes less effort to make. Must try this Namkeen Rosh Recipe this Bakra Eid.
Less Content
Ingredients:
4-5 Tbsp Cooking Oil
1 Tbsp Garlic Chopped
1 Kg Mutton
¼ tsp Turmeric
1 tsp Cumin
Salt to taste
1 tsp Crushed Black Chili
Water as required
3 Tomatoes (cut into half)
3 Onion (cut into half)
3-4 Green Chili
Direction for Mutton Rosh:
In a large cooking pot, add Cooking Oil, Garlic Chopped and cook for a while
Now add Mutton, Turmeric, Cumin, Salt, Black Chili, Water and cook for a minute
Now cover it with the foil pepper and lid and cook it for 2-3 hours on low flame
After that add tomatoes, onion, green chilies and cover for 12-15 minutes on low medium flame.

Cooking Time:

3-4 Hours

Serve:

3-4

اجزاء
کھانے کا تیل 4-5 کھانے کے چمچ
لہسن چوپ 1کھانے کا چمچ
مٹن 1 کلو
ہلدی ایک چو تھائی چائے کا چمچ
زیرہ 1چائے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
کالی مرچ کُٹی ہوئی 1چائے کا چمچ
پانی حسبِ ضرورت
ٹماٹر(درمیان سے کٹی ہوئی) 3 عدد
پیاز(درمیان سے کٹی ہوئی) 3عدد
ہری مرچ 3-4

ترکیب
ایک برتن میں کھانے کا تیل، لہسن چوپ ڈال کر تھوڑی دیر پکا لیں
اب اس میں مٹن، ہلدی، زیرہ، نمک، کالی مرچ کُٹی ہوئی، پانی ڈال کرفوئل پیپر سے کور کر کے ڈھک دیں اور دو سے تین گھنٹے ہلکی آنچ پر پکا لیں۔
اب اس میں پیاز، ٹماٹر، ہری مرچ ڈال کر دھک دیں اور بارہ سے پندرہ منٹ تک ہلکی درمیانی آنچ پر پکا لیں۔

پکانے کا وقت :

3-4 Hours

افراد :

3-4

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *