Mutton Paya Recipe

Ingredients for Mutton Paya

  • Mutton Paya 8 pieces
  • Cooking Oil 1 cup
  • Onion 3pcs
  • Whole Cumin 1 tbsp
  • Ginger & Garlic Paste 3 tbsp
  • Salt as required
  • Red chili Powder 1 ½ tbsp
  • Turmeric 1 tsp
  • Coriander Crushed 1 ½ tbsp
  • Hot Spices 1 tsp
  • Cumin Crushed 1 ½ tbsp
  • Yogurt 1 cup
  • Hot water 2 liter

Method for for Mutton Paya

In a cooking pot, add cooking oil, cumin, onion and fry until light brown. Now add ginger & garlic paste, Mutton Paya, salt, red chili powder, turmeric, coriander powder, hot spices, cumin powder, yogurt cook for 5-7 minutes. Now add water and steam it for 35-40 minutes on low flame. Your tasty Mutton Paya is ready to serve.

مٹن پائے

اجزاء

  • آئل ایک کپ
  • پیاز تین عدد
  • زیرہ ثابت ایک کھانے کا چمچ
  • اد رک لہسن کا پیسٹ تین کھانے کے چمچ
  • پائے آٹھ عدد
  • نمک حسبِ ذائقہ
  • پسی ہوئی لا ل مرچ ڈیڑھ کھانے کے چمچ
  • ہلدی ایک چائے کا چمچ؂
  • دھنیا کُٹا ہوا ڈیڑھ کھانیک کے چمچ
  • گرم مصالحہ ایک چائے کا چمچ
  • زیرہ کُٹا ہوا ڈیڑھ کھانے کے چمچ
  • دہی ایک کپ
  • گرم پانی دو لیٹر

ترکیب

ایک برتن میں آئل لیں اس میں پیاز اور ثابت زیرہ ڈال کر لائیٹ براؤن ہونے تک بھون لیں ۔اب اس میں ادرک لہسن کا پیسٹ،پائے ،نمک، پسی ہوئی لال مرچ ،ہلدی پاؤڈر ،دھنیا پاؤڈر ،گرم مصالحہ ،زیرہ پاؤڈر اور دہی ڈال کر پانچ سے سات مِنٹ تک بھونائی کر لیں ۔اب اس میں گرم پانی ڈال کر دو سے تین گھنٹے کے لیے درمیانی آنچ پر رکھ دیں اور درمیان میں دیکھتے رہیں اور پک جانے پر اُتار لیں ۔
آپکے مزیدار مٹن پائے تیار ہیں ۔

Download Now
About The Author
-

1 Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>