A wonderful twist in the chinese cuisine, presenting Mutton Manchurian. Easy to make, perfect in taste. Give this unique recipe a try and do share your feedback! ...
Read More
A wonderful twist in the chinese cuisine, presenting Mutton Manchurian. Easy to make, perfect in taste. Give this unique recipe a try and do share your feedback!
Less Content
  • Marination:
  • ½ kg Mutton (undercut)
  • 1 tbsp Kachri powder
  • 1 Egg
  • Salt as per taste
  • ½ tsp Black pepper
  • 2 tbsp Corn flour
  • 3 tbsp All purpose flour
  • 2 tbsp Oil
  • 1 tsp Garlic paste
  • 1 tsp Soy sauce
  • Gravy ingredients:
  • 4-5 tbsp Oil
  • 1 tbsp Garlic (chopped)
  • 1 tsp Chili powder
  • 1 tbsp Lemon juice
  • 1 tsp Worcestershire sauce
  • 1 tbsp Soy sauce
  • 5 tbsp Ketchup
  • 5 tbsp Chili garlic sauce
  • Salt to taste
  • ¼ tsp Black pepper
  • 1 tbsp Corn flour
  • ½ cup Water
  • Fried Mutton
  • 1-2 tbsp oil
  • Directions:
  • Heat oil in a pan, add garlic and saute it.
  • Add chili powder, Worcestershire sauce, soy sauce and lemon juice. Turn off the flame and cover the lid. Let it rest for 2 minutes. (it enhance the flavor).
  • Turn on the flame, add black pepper, ketchup. Chili garlic sauce and salt, mix and cook for 2 minutes.
  • Add fried mutton and (add water 3-4 tbsp if required) cook for 2 minutes on medium flame.
  • Add corn flour and mix it well.
  • At last add 1-2 tbsp of oil and cook for a minute.
  • Serve with fried rice.

میرینیشن کے اجزاء:
بون لیس مٹن (کیوب کٹ)500گرام
کچڑی پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
انڈہ 1عدد
نمک حسبِ ذائقہ
کالی مرچ آدھا چائے کا چمچ
کارن فلور 2کھانے کے چمچ
میدہ 3کھانے کے چمچ
کھانے کا تیل 2کھانے کے چمچ
ادرک لہسن پیسٹ 1چائے کا چمچ
سویا ساس 1چائے کا چمچ
منچورین ساس کے اجزاء:
کھانے کا تیل 4-5کھانے کے چمچ
لہسن (چوپ) 1کھانے کا چمچ
لال مرچ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
لیموں کا رس 1کھانے کا چمچ
واسٹر شائرساس 1چائے کا چمچ
سویا ساس 1کھانے کا چمچ
ٹماٹو کیچپ 5کھانے کے چمچ
چِلی گارلک ساس 5کھانے کے چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
کالی مرچ پاؤڈر 1چوتھائی چائے کا چمچ
کارن فلور 1کھانے کا چمچ
پانی آدھا کپ

ترکیب:
ایک باؤل میں بون لیس مٹن ، کچڑی پاؤڈر ، سویا ساس، لہسن پیسٹ ، انڈہ ، نمک، کالی مرچ، کارن فلور، میدہ ، کھانے کا تیل ڈال کر اچھی طرح مکس کریں ۔
2-3گھنٹے کے لئے میرینیٹ کریں۔
اب ایک برتن میں کھانے کا تیل ڈالیں اور میرینیٹڈ مٹن درمیانی آنچ پر فرائی کرلیں ۔
منچورین ساس بنانے کا طریقہ:
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کریں ، پھر اس میں لہسن ڈال کر ہلکا سا براؤن کر لیں ۔
اب اس میں لال مرچ، کالی مرچ، لیموں کا رس ، سویا س اورواسٹر شائرساس ڈال کر 1منٹ تک پکائیں۔
پھر اس میں ٹماٹو کیچپ ، چِلی گارلک ساس اور نمک ڈال کر مکس کر لیں ۔
اب اس میں پانی ڈال کر 2-3منٹ پکا لیں ، پھر ا س میں فرائی کیا ہوا مٹن ڈالیں اور چمچ ہلاتے ہوئے کارن فلور اور پانی کا مکسچر (کارن فلور 1کھانے کا چمچ +آدھا کپ پانی) ڈالیں اور 1منٹ کے لئے پکائیں ۔
ہرے پیاز کی گارنش کر کے فرائیڈ رائس کے ساتھ ہاٹ پلیٹ میں سرو کریں ۔
وقت: 45 منٹ افراد: 2-3

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *