• Ingredients for Mutton Bhuna Gosht:

    500 gm Mutton (boneless)
  • 1 Onion
  • 4 Green Chilies
  • 1/2 tsp whole White Cumin
  • 1 & 1/2 tsp Ginger & Garlic Paste
  • 4 pieces whole Red Chilies
  • 1 tsp Turmeric powder
  • Salt (As Needed)
  • 4 Cardamoms
  • 2 pieces Cinnamon
  • 1/2 tbsp Black Pepper
  • 1/2 tsp Black Pepper Powder
  • 2 tsp White Cumin Powder
  • 2 tsp Coriander Powder
  • 2 tsp Red Chili Powder
  • 1/2 cup Yogurt
  • 2 Tomatoes (without skin)
  • Instructions for Mutton Bhuna Gosht:
  • 1- In a pan, add cooking oil, red chili whole, black pepper whole, cinnamon, cardamom and cook for a while.
  • 2- Now add onion, white cumin and fry until light brown.
  • 3- Add ginger and garlic paste and fry again until light brown.
  • 4- Next, on a low flame, add mutton, salt, red chili powder, coriander powder, black pepper powder, turmeric, green chili, yogurt, tomatoes and steam it for 25-30 minutes.
  • 5- After the mutton thaw, cook it well.
  • 6- Now add ginger, coriander, and green chili and cook it for 5-7 minutes.
  • 7- Your tasty Mutton Bhuna Gosht now ready to serve.

    cooking time: 40 Minutes Serve: 2-3

مٹن بُھنا اجزاء

  • مٹن بونلس ۵۰۰ گرام
  • پیاز ایک عدد
  • ہری مرچ چار عدد
  • سفید زیرہ ثابت آدھا چائے کا چمچ
  • لہسن ادرک ڈیڑھ چائے کا چمچ
  • لال مرچ ثابت چار عدد
  • ہلدی ایک چائے کا چمچ
  • نمک حسبِ ذائقہ
  • چھوٹی اِلائچی چار عدد
  • دار چینی دو عدد
  • کالی مرچ آدھا کھانے کا چمچ
  • کالی مرچ پسی ہوئی آدھا چائے کا چمچ
  • سفید زیرہ پِسا ہوا دو چائے کے چمچ
  • دھنیا پِسا ہوا دو چائے کے چمچ
  • لال مرچ پاؤڈر دو چائے کے چمچ
  • دہی آدھا کپ
  • ٹماٹر چھلکا اُتار کر دو عدد

مٹن بُھنا ترکیب

پین میں آئل ڈال کر ثابت لال مرچ،کالی مرچ ثابت،دار چینی اورچھوٹی اِلائچی ڈال کر ہلکا سا پکائیں۔اب پیاز اور سفید زیرہ ڈال کرلائٹ براؤن کر لیں۔ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر پکا کر تھوڑا سا لائٹ براؤن کر لیں اب مٹن کو آنچ ہلکی کر کے ڈال دیں اب نمک ،لال مرچ پسی ہوئی ،دھنیا پسا ہوا،کالی مرچ پسی ہوئی ،ہلدی،ثابت ہری مرچ،دہی اور ٹماٹر ڈال کر پچیس سے تیس مِنٹ تک دم دیں ہلکی آنچ پر اور درمیان میں چیک کرتے رہیں مٹن گل جانے پر اچھی طرح بھونائی کر لیں۔اب ادرک ،دھنیا اورہری مرچ ڈال کرپانچ سے سات مِنٹ تک بھونائی کریں۔آپکا مزیدار مٹن بُھنا تیار ہے۔

پکانے کا وقت: 40 منٹ
, افراد: 3-2و

Download Now

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *