Ingredients
• 10-12 strands Saffron Soaked in 2 tbsp warm milk
• 5-6 tbsp Oil
• 4 Green Cardamom
• 4-5 Black peppercorns
• 3-4 Cloves
• 1 inch Cinnamon
• 515 gm of K&N's Mughlai Tikka
• 2 tsp Ginger Garlic Paste
• 1 cup Golden Fried Onion
• 12-15 Cashew Nuts Soaked in warm water
• 1 tsp Red Chilli crushed
• 2 tsp Coriander Powder
• 1/2 tsp Garam Masala Powder
• Salt to taste
• 3-4 drops Kewra Essence
• 4 tbsp Yogurt
1 tsp Cumin Powder
DIRECTIONS
1. Blend golden fried onions and cashew nuts with little water to make a paste.
2. Heat ghee and oil in a pan.
3. When the oil is hot, add green cardamom, black peppercorns, cloves and cinnamon stick. Fry for few seconds.
4. Add the prepared paste in the pan and cook for 1-2 minutes. Now add salt, cumin powder, ginger garlic paste, yogurt, red chilli crushed, coriander
powder and garam masala powder
5. Cover the pan and cook on low flame for 2 to 3 minutes
6. Prepare the K&N’s Mughlai Tikka as per the instructions on the pack.
7. Add the prepared K&N’s Mughlai Tikka and mix well. Add kewra essence and saffron soaked in milk and cook for another 2 minutes.
8. Garnish with golden fried onions, almond and saffron strands.
9. Serve hot with naan or rice.

Cooking Time:

40 Minutes

Serve:

3-4

اجزاء
K&N’s Mughlai Tikka 515گرام
زعفران 10-12
کھانے کا تیل 5-6 کھانے کے چمچ
ایلایچی 4عدد
کالی مرچ 4-5 عدد
لونگ 3-4عدد
دارچینی 1عدد
ادرک لہسن پیسٹ 2چائے کا چمچ
فرائی کیے ہوئے پیاز 1کپ
کاجو(بھیگے ہوئے) 12-15عدد
دھنیا پاؤڈر 2چائے کے چمچ
گرم مصالحہ آدھا چائے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
دہی 4کھانے کے چمچ
کیوڑا 3-4 قظرے
زیرہ پاؤڈڑ 1چائے کا چمچ

ترکیب
مغلائی تکہ کو پیکٹ پر دی گئی ہدایات کے مطابق تیار کر لیں۔
ایک گرائینڈر میں فرائی کیے ہوئے پیاز، کاجو اور پانی ڈال کر اچھی طرح گرائینڈ کر لیں۔پیسٹ تیار ہے
ایک پین میں کھانے کا تیل اور گھی کو گرم کر لیں۔
اب اس میں سبز ایلایچی، کالی مرچ، لونگ، دارچینی اور تھوڑی دیر کے لیے فرائی کر لیں۔
اب اس میں تیار کیا ہوا پیسٹ ڈال کر ایک سے دو منٹ تک پکا لیں۔
اب اس میں نمک، زیرہ پاؤڈر، ادرک لہسن پیسٹ، دہی، لال مرچ، دھنیا، گرم مصالحہ ڈال دیں۔
اب پین کو ڈھک دیں اور دو سے تین منٹ تک پکا لیں۔
اب پین میں تیار کیا ہوا مغلائی تکہ، زاعفران، کیوڑا ڈال کر دو منٹ تک پکا لیں۔
زعفران، بادام، اور فرائی کی ہوئی پیاز سے گارنش کر لیں۔

پکانے کا وقت :

40 Minutes

افراد :

3-4

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *