Mughlai Chicken Burger Recipe

  • VIEWS
    250

Research Content

Mughlai chicken burger recipe is made with K&N’s Mughlai Tikka which makes it more quick and easy. Loaded with all the delicious sauces like burger sauce, cheese sauce this burger is one delicious recipe you can’t miss. Give this Mughlai chicken burger recipe a try and share your feedback with us.

Mughlai Chicken Burger Recipe:
Ingredients for burger:
K&N's Mughlai Tikka 515g
Ice burg as required
Tomato slices as required
Burger buns 2
Ingredients for green chutney:
Mint leaves 1/2 cup
Coriander leaves 1/2 cup
Green chilies 2-3
Salt to taste
Chaat masala 1 tsp
Ingredients for cheese sauce:
Milk 1 cup (1/4 + 1/2)
Mozzarella cheese 1/2 cup
Cheddar cheese 1/2 cup
Black pepper 1 tsp
Salt to taste
Flour 2-3 tsp
Ingredients for burger sauce:
Mayonnaise 1 cup
BBQ sauce 2 tbsp
Ketchup 2 tbsp
Mustard sauce 1/2 tsp
Worcestershire sauce 3 tsp
Onion powder 1/2 tsp
Garlic powder 1/2 tsp
Salt to taste
Black pepper 1 tsp
Jalapeno (minced) 2 tbsp
Ingredients for caramelized onions:
Onion 1 big size
Butter 2 tbsp
Brown sugar 1 tbsp
Salt a pinch
Directions for green chutney:
1. In a blender add mint leaves, coriander leaves, green chilies, salt, sugar and chaat masala.
2.Blend all the ingredients well until you get a smooth paste and your green chutney is ready. Set aside.
Directions for cheese sauce:
1.Heat 1/4 cup milk in a pan, add flour and mix it well.
2. Now add 1/2 cup milk, salt, black pepper, cheddar cheese and mozzarella cheese.
3. Keep stirring, cook on medium low flame for 2 to 3 minutes.
4. Cook until cheese melts and your cheese sauce is ready. Set aside.
Directions for burger sauce:
1. In a bowl add mayonnaise, ketchup, mustard sauce, Worcestershire sauce, onion powder, garlic powder, salt, pepper and jalapeno.
2. Mix all these ingredients well and your burger sauce is ready. Set aside.
Directions for caramelized onion:
1.Take one onion, peel it and cut medium size rings.
2. In a pan melt butter, add brown sugar, salt and cook it on low flame for 2 to 3 minutes.
3. Add onion rings in it and give it a good mix. Your caramelized onions are ready set aside.
Assembling:
1. Prepare K&N's Mughlai Tikka as per the instructions on the pack. Set aside.
2. Heat a pan, grease it with butter and toast burger buns for a minute.
3. Take burger buns, spread cheese sauce on it then top it with ice burg, tomato slice and prepared K&N's Mughlai Tikka.
4. Then top it with caramelized onion, green chutney, and lastly drizzle burger sauce on top.
5. Cover it with bun and your delicious Mughlai tikka burgers are ready to serve.
Preparation time: 20 minutes
Cooking time: 15 minutes
Serving: 2

مغلائی چکن برگر ریسپی
برگر بنانے کے اجزاء:
K&N's Mughlai Tikka 515گرام
بند گوبھی حسبِ ضرورت
ٹماٹر سلائس حسبِ ضرورت
برگر بن 2عدد
سبز چٹنی بنانے کے اجزاء:
پودینے کے پتے آدھا کپ
دھنیے کے پتے آدھا کپ
سبز مرچیں 2-3عدد
نمک حسبِ ذائقہ
چاٹ مصالحہ 1چائے کا چمچ
چیز سوس بنانے کے اجزاء:
دودھ 1کپ(1/4+1/2)
موزریلا چیز آدھا کپ
چیڈر چیز آدھا کپ
کالی مرچ 1چائے کاچمچ
نمک حسبِ ذائقہ
میدہ 2-3چائے کے چمچ
برگر سوس بنانے کے اجزاء:
مایونیز 1کپ
باربی کیو سوس 2کھانے کے چمچ
کیچپ 2کھانے کے چمچ
مسٹرڈ سوس آدھا چائے کا چمچ
ووسٹر شائر سوس 3چائے کے چمچ
پیاز پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
لہسن پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
کالی مرچ 1چائے کا چمچ
جیلپینو 2کھانے کے چمچ
کیریملائز ڈ پیاز بنانے کے اجزاء:
ُٰپیاز 1عدد
مکھن 2کھانے کے چمچ
براؤن شوگر 1کھانے کے چمچ
نمک 1چٹکی
چٹنی بنانے کی ترکیب:
ایک بلینڈر میں پودینے کے پتے، دھنیے کے پتے، سبز مرچیں، نمک، چینی اور چاٹ مصالحہ ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح بلینڈ کر لیں، سبز چٹنی تیار ہے۔
چیز سوس بنانے کی ترکیب:
ایک پین میں ایک چوتھائی کپ دودھ ڈال کر گرم کریں اور پھر میدہ ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔
اب اس میں آدھا کپ دودھ، نمک، کالی مرچ، چیڈر چیز اور موزریلا چیز ڈال کر چمچ ہلاتے رہیں اور درمیانی ہلکی آنچ پرچیز پگھلنے تک پکائیں۔
برگر سوس ترکیب:
ایک باؤل میں مایونیز، کیچپ، مسٹرڈ سوس، ووسٹر شائر سوس، پیا ز پاؤڈر، لہسن پاؤڈر، نمک، مرچ اور جیلپینو ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کرلیں، برگر سوس تیار ہے۔
کیریملائز ڈ پیاز ترکیب:
ایک بڑے سائز کے کو پیاز کو چھیل کر گول کاٹ لیں۔
اب ایک پین میں مکھن پگھلا کر اس میں براؤن شوگر اور نمک ڈال کر ہلکی آنچ پر دو سے تین منٹ پکائیں۔
پھر اس میں گول کٹا ہوا پیاز ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔
اسمبلنگ:
پیکٹ پر دی گئی ہدایات کے مطابق K&N's Mughlai Tikkaتیار کر لیں۔
اب ایک پین کو گرم کرکے اس میں مکھن پگھلا کر برگر بن ایکمنٹ ٹوسٹ کر لیں۔
پھر برگر بن لے کر اس پر اچھی طرح چیز سوس پھیلاکر بند گوبھی، ٹماٹر سلائس اور تیار کیا ہوا K&N's Mughlai Tikkaرکھیں۔
اب اس پر کیریملائز ڈ پیاز، سبز چٹنی اور برگر سوس ڈال کر دوسرے برگر بن سے ڈھک دیں۔
مزیدار مغلائی چکن برگر تیار ہے۔
تیاری کا وقت: 20منٹ
پکانے کا وقت: 15منٹ
افراد: 2

LEAVE A REVIEW


 Your Comment has been sent successfully. Thank you!   Refresh
Error: Please try again