Treat yourself with soft and tasty breakfast of mortadella pancake sandwich this weekend. Breakfast which is quick, healthy and tasty. Try this mortadella pancake sandwich and share your feedback with us. ...
Read More
Treat yourself with soft and tasty breakfast of mortadella pancake sandwich this weekend. Breakfast which is quick, healthy and tasty. Try this mortadella pancake sandwich and share your feedback with us.
Less Content
  • Ingredients for sandwich:
  • K&N's Mortadella slices (as required)
  • 2 Eggs
  • 2 tbsp Milk
  • Salt to taste
  • 1/2 tsp Black pepper powder
  • 1 tbsp Butter
  • Lettuce leaves as required
  • Tomato slices as required
  • Honey for drizzling
  • Ingredients for pancakes:
  • 1 cup All-purpose flour
  • 1 tbsp Baking powder
  • 1/2 tsp Salt
  • 2 tbsp Sugar
  • 1/2 cup Milk
  • 3 Egg
  • 2 tbsp Butter (melted)
  • 1/4 tsp Vanilla essence
  • Directions for sandwich:
  • Prepare K&N's Mortadella slices as per the instruction on pack. Set aside.
  • Then in a bowl add egg, milk, salt and black pepper. Whisk until foamy.
  • In a nonstick skillet, melt butter over medium heat until foamy.
  • Add eggs and cook, stirring, until large, fluffy curds form and eggs are fully cooked for about 3 minutes.
  • Your scrambled egg is ready. Set aside.
  • Directions for pancakes:
  • In a large bowl, sift together the flour, baking powder, salt and sugar.
  • Make a well in the center and pour in the milk, egg, vanilla essence and melted butter; mix until smooth.
  • Heat a lightly oiled pan over medium high heat. Pour the batter in pan, using approximately 1/4 cup for each pancake.
  • Cook until brown on both sides. Set aside.
  • Assembling:
  • Take pancake, top it with lettuce leaf and scrambled egg.
  • Place tomato and add a layer of prepared K&N's Mortadella slice on top.
  • Cover it with another pancake and drizzle honey on top.
  • Your mortadella pancake sandwich is ready to serve.
  • Preparation time: 15 minutes
  • Cooking time: 20 minutes
  • Serving: 3-4 persons

سینڈوچ کے اجزاء:
K&N’s Mortadella slices حسبِ ضرورت
انڈے 2عدد
دودھ 2کھانے کے چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
کالی مرچ پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
مکھن 1کھانے کا چمچ
سلاد پتا حسبِ ضرورت
ٹماٹر سلائس حسبِ ضرورت
شہد حسبِ ضرورت
پین کیک کے اجزاء:
میدہ 1کپ
بیکنگ پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
نمک 1چائے کا چمچ
ونیلا ایسنز 1چوتھائی چائے کا چمچ
چینی 1کھانے کا چمچ
دودھ 1چوتھائی کپ
انڈے 3عدد
پگھلا ہوا مکھن 2کھانے کے چمچ
سینڈوچ ترکیب:
پیکٹ پر دی گئی ہدایات کے مطابق K&N’s Mortadella slicesتیار کر لیں۔
ا ب ایک باؤل میں انڈے، دودھ، نمک اور کالی مرچ ڈال کر مکس کریں۔
پھر ایک پین میں درمیانی آنچ پر مکھن پگھلا لیں۔
اب اس میں انڈے ڈال مکس کرتے جائیں اور انڈوں کو اچھی طرح پکنے تک پکائیں۔
اسکرمبلڈ ایگ تیار ہیں۔
پین کیکس ترکیب:
ایک بڑے باؤل میں میدہ، بیکنگ پاؤڈر، نمک اور چینی ڈال کر
ا ب ایک پین میں تھوڑا تیل ڈال کر گرم کر لیں اور اس میں ایک چوتھائی کپ بیٹر ڈال دیں (ہر پین کیک کے لئے ایک چوتھائی کپ بیٹر ڈالنا ہے)۔
پھر دونوں سائیڈوسے اچھی طرح پکنے تک پکائیں۔
اسمبلنگ:
ایک پین کیک لے کر اس پر سلا د پتا اور اسکر مبلڈ انڈہ رکھیں۔
اب اس پر ٹماٹر سلائس رکھیں اور تیار کئے ہوئے K&N’s Mortadella sliceکی تہہ لگائیں۔
پھر اس پر ایک دوسراپین کیک رکھیں اور شہد ڈال دیں۔
مزیدارمورٹیڈیلا پین کیک سینڈوچ تیار ہے۔
تیاری کا وقت: 15منٹ
پکانے کاوقت: 20منٹ
افراد: 3-4

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *