Missi Roti with Raita Recipe

  • VIEWS
    7098

Research Content

Missi Roti with Raita Recipe Best combo For Punjabis. Learn step by step and make this amazing Punjabi Missi Roti today and have an decent meal with your family.

Ingredients for missi roti:
2 cup Whole wheat flour
1 cup Gram flour
1/4 cup Onion
2 tbsp Green onion
Salt to taste
1 tbsp Dry red chilies (crushed)
1 tbsp Coriander seeds (crushed)
1 tbsp Dry pomegranate (crushed)
Ingredients for achari raita:
1 cup Yogurt
1 tbsp Mix Pickle (chopped)
2 tbsp Onion (chopped)
Salt to taste
1/2 tsp Green chilies
1/2 tsp Chili flakes

Directions for missi roti:
In a bowl mix wheat flour, gram flour, onion, green onion, salt, red chilies, coriander seeds and dry pomegranate.
Mix all the ingredients well, add water as required and knead dough.
Make small round shape balls from dough, roll out like a chapati.
Cook on a flat pan, grease with ghee from both sides and cook until golden and crispy.
Directions for achari raita:
In a bowl add yogurt, pickle, onion, salt, green chilies and chili flakes.
Mix it well and serve with missi roti.

مِسی روٹی کے اجزاء:
گندم کا آٹا 2کپ
بیسن 1کپ
پیاز 1کپ
سبز پیاز 2کھانے کے چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
کٹی خشک لال مرچیں 1کھانے کا چمچ
کٹا ہوا دھنیا 1کھانے کا چمچ
کٹا خشک انار 1کھانے کا چمچ
اچاری رائتہ کے اجزاء:
دہی 1کپ
مکس اچار 1کھانے کا چمچ
پیاز 2کھانے کے چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
سبز مرچیں آدھا چائے کا چمچ
کٹی لا ل مرچیں آدھا چائے کا چمچ

مِسی روٹی ترکیب:
ایک باؤل میں گندم کا آٹا، بیسن، پیاز، سبز پیاز، نمک، لال مرچیں، دھنیا اور خشک انار ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کرکے پانی ڈالیں اور نرم ڈو گوندھ لیں۔
اب ڈو کے چھوٹے چھوٹے پیڑے بنا کر چپاتی کی طرح بیل لیں۔
پھر پین پر گھی لگائیں اور چپاتی ڈال کر دونوں سائیڈوں سے اچھی طرح گولڈن براؤن ہونے تک پکا لیں۔
اچاری رائتہ کی ترکیب:
ایک باؤل میں دہی، اچار، پیاز، نمک، سبز مرچیں اور کٹی لال مرچیں ڈال کر اچھی طرح مکس کر کے مِسی روٹی کے ساتھ سرو کریں۔

LEAVE A REVIEW


 Your Comment has been sent successfully. Thank you!   Refresh
Error: Please try again