Recipes

More

Mini Pot Pies | Chicken Shami Kabab Pot Pie

Mini Pot Pies | Chicken Shami Kabab Pot Pie

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    35
  • SERVING
    5

Research Content

Mini Pot Pie: Now serving you a delectable combination of Chicken Shami and cheese! Mini Pot Pie Recipe is tasty beyond imagination. Give it a try Pie Recipe and share your experience with us.

Mini Pot Pie: Now serving you a delectable combination of Chicken Shami and cheese! Mini Pot Pie Recipe is tasty beyond imagination. Give it a try Pie Recipe and share your experience with us.

 Ingredients

Ingredients for dough:
Ingredients for white sauce:
Ingredients for filling:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add flour, butter, then mix it well with the help of your hands. Add salt, egg, water and knead a dough, then refrigerate it for 30 minutes.

2 .
Divide dough into two parts, roll out one part and cut small circles using a pastry cutter for the base.

3 .
Roll out the other portions and cut different shapes using a pastry cutter for pie top.

4 .
Add butter in a cooking pan, let it melt, then add all-purpose flour and stir it well. Then add milk, salt, black pepper powder, white pepper and mix it well. Now add 1 cube of K&N’s Stok, mustard paste, boiled peas, boiled carrots, capsicum and mix it well.

5 .
Prepare K&N’s Shami Kabab as per the instructions on the pack.

6 .
Grease pastry baking tray, place pie dough circles in base, top it with K&N’s Shami Kabab. Add white sauce on top and some shredded mozzarella cheese. Cover it with different shapes of pie and brush egg on top.

7 .
Bake if at 180 degree Celsius for 20 minutes.

8 .
Your Shami Kabab pastry pies are ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں میدہ اور مکھن ڈال کر ہاتھوں سے اچھی طرح مکس کریں۔اب اس میں نمک، انڈہ اور پانی ڈال کر نرم ڈو گوندھ لیں اور تیس منٹ کے لئے فریج میں رکھ دیں۔

2 .
پھر ڈو کو دو برابر حصوں میں کاٹ کر ایک حصے کو بیل لیں اور پیسٹری کٹر کی مدد سے گولائی میں کاٹ لیں۔

3 .
اب دوسرے حصے کو بیل کرپائی ڈو کو مختلف شکلوں میں کاٹ لیں۔

4 .
ایک پین میں مکھن ڈال کر اسے پگھلنے دیں اور اس میں میدہ ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔اب اس میں دوددھ، نمک، کالی مرچ پاؤڈر اور سفید مرچ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔پھر اس میں سٹاک کیوب، مسٹرڈ پیسٹ، ابلے مٹر، ابلی گاجریں اور شملا مرچ ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

5 .
پیکٹ پر دی گئی ہدایات کے مطابق شامی کبا ب تیار کر لیں۔

6 .
پیسٹری بیکنگ ٹرے کو گریس کرکے اس میں گول شکل کی پائی ڈو لگا لیں اور شامی کبا ب رکھیں۔اب اس پر وائٹ سوس، موزریلا چیز اور مختلف شکلوں کی پائی ڈو رکھ کر برش سے انڈہ لگائیں۔

7 .
پھر ایک سو اسی کے ٹمپریچر پر بیس منٹ کے لئے بیک کر لیں۔

8 .
مزیدار شامی کباب پیسٹری پائی تیار ہیں۔

Recipe Tips