Recipes

More

Mini Chicken Tikka Buns Recipe

Mini Chicken Tikka Buns Recipe

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    45
  • SERVING
    4

Mini chicken tikka buns are now easier to make with K&N’s Tikka Toppingz ‘n Filling'z. Freshly baked buns filled with spicy marinara sauce are tastier than you think. Give try to these mini chicken tikka buns and share your feedback with us.
You can find more similar recipes like Chicken Fajita Stuffed Buns and Chicken Buns on SooperChef 

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add flour, salt, sugar, yeast, oil, butter, milk, egg and mix it all well.

2 .
Gradually add water and knead smooth dough. Grease and cover it with cling. Let it proof for 25 to 30 minutes or until double in size.

3 .
Heat oil in a pan, add garlic and sauté it for a minute. Add onion and cook until translucent.Then add tomato puree, chili flakes, salt, black pepper and Italian seasoning. Mix it well and cook on medium low flame for 15 to 20 minutes or until you reach your desired consistency. Lastly add chopped basil leaves and give it a good mix. Your marinara sauce is ready, set aside.

4 .
In a bowl crack egg, add butter, parmesan cheese, coriander and salt. Whisk this all well and egg mixture is ready. Set aside.

5 .
Prepare K&N's Tikka Toppingz 'n Fillingz as per instructions on the pack. Set aside.

6 .
Take out the dough and make 8 balls each of 32 grams from the dough. And roll it out in a small circle shape.

7 .
Spread marinara sauce on them and place prepared K&N's Tikka Toppingz 'n Fillingz in center. Top it with some cheese and close in ball shape again. Place prepared buns in a baking tray and brush them with egg mixture.

8 .
Bake in a preheated oven at 180 degrees for 20 to 25 minutes or until light golden brown.

9 .
Your tasty mini tikka buns are ready. Serve with marinara sauce and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں میدہ، نمک، چینی، خمیر، کھانے کا تیل، مکھن،دودھ اور انڈے ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

2 .
اب اس میں تھوڑا تھوڑا کرکے پانی ڈالیں اور ڈوگوندھ کر کلنگ سے ڈھک کر پچیس سے تیس منٹ رکھ دیں۔

3 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لہسن اور پیاز ڈال کر ایک منٹ بھون لیں۔پھر اس میں پسے ہوئے ٹماٹر، کٹی لال مرچیں، نمک، کالی مرچ اور اٹالین سیزننگ ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں اور درمیانی آنچ پر پندرہ سے بیس منٹ پکائیں۔اب آخر میں بیزل کے پتے ڈال کر اچھی طرح مکس کریں، میرنی نارا سوس تیار ہے۔

4 .
پھر ایک باؤل میں انڈے، مکھن، پامیزن چیز،دھنیا اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں، ایگ مکسچر تیار ہے۔

5 .
پیکٹ پر دی گئی ہدایات کے مطابق تکہ ٹوپنگ اینڈ فلنگ تیار ہے۔

6 .
اب ڈو لے کر بتیس گرام کے آٹھ پیڑے بنا کر بیل لیں۔

7 .
پھر اس پر میری نارا سوس پھیلاکر تیار کیا ہوا تکہ ٹوپنگ اینڈ فلنگ رکھیں۔ اب اس کے درمیان چیز رکھ کر دوبارہ پیڑا بنا لیں۔پھر ان کو بیکنگ ٹرے میں رکھ کر برش سے ایگ مکسچر لگائیں۔

8 .
اب پہلے سے گرم اوون میں ایک سو اسی کے ٹمپریچر پر بیس سے پچیس منٹ یا لائٹ گولڈن براؤن ہونے تک بیک کر لیں۔

9 .
مزیدار مِنی تکہ بنز ریسپی تیار ہے۔

Recipe Tips