Mini chicken bread samosa with its creamy texture and mild flavor will become your next favorite. This one bite samosa is a perfect Ramzan recipe for Iftar. Do give this mini chicken bread samosa a try and share your feedback with us. ...
Read More
Mini chicken bread samosa with its creamy texture and mild flavor will become your next favorite. This one bite samosa is a perfect Ramzan recipe for Iftar. Do give this mini chicken bread samosa a try and share your feedback with us.
Less Content
  • Mini Bread Samosa
  • Ingredients:
  • Chicken mince 500g
  • Oil 2 tbsp
  • Ginger garlic paste 1 tsp
  • Onion (chopped) 1/2 cup
  • Tomatoes 1/2 cup
  • Green chilli 2 tbsp
  • Salt to taste
  • Red chilli flakes 1/2 tbsp
  • Cumin powder 1 tsp
  • Coriander powder 1 tsp
  • Mayonnaise 1/4 cup
  • Bread slices 8 to 10
  • Egg 2
  • Bread crumbs as required
  • Directions for filling:
  • In a pan heat oil, add ginger paste and sauté it for a minute.
  • Then add onion and cook for 2 to 3 minutes or until translucent.
  • Add tomatoes and cook for another 2 to 3 minutes or until tomatoes are soft.
  • Now add chicken mince, salt, red chili flakes, cumin powder, coriander powder and cook for 5 minutes.
  • Lastly add green chilies, coriander, mayonnaise mix it well and your filling is ready.
  • Assembling:
  • Take bread slices and with help of a cutter, cut it in round shape. Cut circle in half.
  • Fold it, make a samosa shape and fill it with filling. Bind it with water.
  • Now dip prepared samosas in egg then coat in bread crumbs.
  • Heat oil and deep fry samosas until light golden brown.
  • Your tasty mini bread samosas are ready to serve.
  • Preparation time: 10 minutes
  • Cooking time: 15 minutes
  • Serving: 5-6 persons

مِنی چکن بریڈسموسہ ریسپی
اجزاء:
چکن قیمہ 500گرام
کھانے کا تیل 2کھانے کے چمچ
ادرک لہسن پیسٹ 1چائے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
کٹی لا ل مرچ آدھا کھانے کا چمچ
ذیرہ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
دھنیا پاؤڈر 1چائے کا چمچ
مایونیز 1چوتھائی کپ
بریڈ سلائس 08-10عدد
انڈے 2عدد
بریڈ کرمز حسبِ ضرورت
فلنگ ترکیب:
ایک پین میں کھانے کا تیل ڈال کر ادرک پیسٹ ڈال کرایک منٹ بھون لیں۔
ا ب اس میں پیاز ڈال کر دو سے تین منٹ پکا لیں۔
پھر اس میں ٹماٹر ڈال کر دو سے تین منٹ اور پکائیں۔
اب اس میں چکن قیمہ، نمک کٹی لال مرچ، ذیرہ پاؤڈر اور دھنیا پاؤڈر ڈال کر پانچ منٹ پکائیں۔
پھر آخر میں سبز مرچیں، دھنیا اور مایونیز ڈال کر مکس کریں، فلنگ تیار ہے۔
اسمبلنگ:
بریڈ سلائس لیں اور اس کو درمیان سے گول شکل میں کاٹ لیں۔
اب اس کو سموسے کی شکل میں فولڈ کر کے اس میں فلنگ بھر دیں اور کناروں پر پانی لگائیں۔
پھر ان سموسوں کو انڈوں میں ڈِپ کر کے بریڈ کرمز میں کوٹ کریں۔
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے سموسوں کو لائٹ ولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔
مزیدار بریڈ سموسے تیار ہیں۔
تیار ی کا وقت: 10منٹ
پکانے کا وقت: 15منٹ
افراد: 5-6

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *