Recipes

More

Mini Chicken Bread Samosa Recipe

Mini Chicken Bread Samosa Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    15
  • SERVING
    5

Research Content

Mini chicken bread samosa with its creamy texture and mild flavor will become your next favorite. This one bite samosa is a perfect Ramzan recipe for Iftar. Do give this mini chicken bread samosa a try and share your feedback with us.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pan heat oil, add ginger paste and sauté it for a minute. Then add onion and cook for 2 to 3 minutes or until translucent.

2 .
Add tomatoes and cook for another 2 to 3 minutes or until tomatoes are soft.Now add chicken mince, salt, red chili flakes, cumin powder, coriander powder and cook for 5 minutes.Lastly add green chilies, coriander, mayonnaise mix it well and your filling is ready.

3 .
Take bread slices and with help of a cutter, cut it in round shape. Cut circle in half.

4 .
Fold it, make a samosa shape and fill it with filling. Bind it with water.

5 .
Now dip prepared samosas in egg then coat in bread crumbs.

6 .
Heat oil and deep fry samosas until light golden brown.

7 .
Your tasty Mini Chicken Bread Samosas are ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک پین میں کھانے کا تیل ڈال کر ادرک پیسٹ ڈال کرایک منٹ بھون لیں۔ا ب اس میں پیاز ڈال کر دو سے تین منٹ پکا لیں۔

2 .
پھر اس میں ٹماٹر ڈال کر دو سے تین منٹ اور پکائیں۔اب اس میں چکن قیمہ، نمک کٹی لال مرچ، ذیرہ پاؤڈر اور دھنیا پاؤڈر ڈال کر پانچ منٹ پکائیں۔پھر آخر میں سبز مرچیں، دھنیا اور مایونیز ڈال کر مکس کریں، فلنگ تیار ہے۔

3 .
بریڈ سلائس لیں اور اس کو درمیان سے گول شکل میں کاٹ لیں۔

4 .
اب اس کو سموسے کی شکل میں فولڈ کر کے اس میں فلنگ بھر دیں اور کناروں پر پانی لگائیں۔

5 .
پھر ان سموسوں کو انڈوں میں ڈِپ کر کے بریڈ کرمز میں کوٹ کریں۔

6 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے سموسوں کو لائٹ ولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

7 .
مزیدارمِنی چکن بریڈ سموسے تیار ہیں۔

Recipe Tips