Recipes

More

Mango Stuffed Kulfi

Mango Stuffed Kulfi

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    3

Mango season calls for delicious Mango Treats, we present you Mango Stuffed Kulfi. Rabri Kulfi filled in Mango cups will melt in your mouth like anything. Try out this Mango Stuffed Kulfi today and share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Take full fat milk in a pot and bring it to boil on high flame. Once boiled, reduce the heat to medium and keep stirring in between.

2 .
Boil until it is half in quantity. Now add sugar, cardamom powder, and mix until sugar dissolves.

3 .
Turn off heat and add khoya, almonds, murabba ashrafi and mix until fully incorporated. Let it cool at room temperature.

4 .
Take 4-5 mangoes, wash them, cut of top and set aside.

5 .
Now insert a knife to loosen up the seed of mango. Take it out gently. Put the pulp from the kernel back inside the mango cover.

6 .
Now fill the mango with prepared rabri, cover it with the top we removed from mango. Place it in a bowl or muffin tray so that the mango stands still. Freeze it for 6-8 hours or overnight.

7 .
Take out the mangoes, peel it and cut into equal sized discs.

8 .
Garnish with pistachio, almonds, red syrup and serve it.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک برتن میں خالص دودھ ڈال کر تیز آنچ پر ابلنے دیں۔جب دودھ ابلنا شروع ہوجائے تو چولہا ہلکا کر دیں اور چمچ پلاتے رہیں جب تک دودھ رہ جائے۔

2 .
اب اس میں چینی اور الائچی پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

3 .
پھر چولہا بند کرکے اس میں کھویا، بادام اور مربہ اشرفی ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں اور ٹھنڈا ہونے دیں۔

4 .
اب چار سے پانچ آم لے کر ان کو اچھی طرح دھولیں اور آم کا اوپروالا حصہ سے کاٹ کرسائیڈ پر رکھ دیں۔

5 .
پھراس میں چھری ڈال کر گھٹلی کے ارد گرد کٹ لگا لیں اور گھٹلی نکال لیں۔اب آ م کا گودا گھٹلی سے الگ کرکے واپس آم میں ڈال دیں۔

6 .
اب اس میں تیار کی ہوئی ربڑی بھر دیں اور آم کا کاٹا ہوا اوپر والا حصہ دوبارہ رکھ دیں۔پھر ان کو کسی باؤل میں رکھیں اور چھ سے آٹھ گھنٹے یا رات بھر فریج میں رکھ دیں۔

7 .
پھر فریج سے نکال کر ان کو چھیل کر گول شکل میں کاٹ لیں۔

8 .
پستہ اور بادام سے گارنش کرکے سرو کریں۔

Recipe Tips