Recipes

More

Mango Ice Cream Recipe

Mango Ice Cream Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    5

Mango season calls for all the yummy and refreshing mango recipes. This Mango Ice Cream/ Mango Popsicle is surprisingly delicious and best in this heat. Try out this Mango Ice Cream/ Mango Popsicle today and share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Add mango pulp in a blender and blend to form mango puree.

2 .
Now in a bowl add prepared mango puree, condensed milk and mix well.

3 .
Now in another bowl, add whipping cream and whip it with beater until stiff peaks.

4 .
Once the cream is whipped, add mango mixture in it and mix slowly and gradually.

5 .
Now set the ice cream in container, add some mango chunks and cover with plastic wrap, making sure it touches the ice cream surface. Freeze the ice-cream for 4 hours or overnight.

6 .
Remove ice cream from the container and serve with fresh mangoes and enjoy.

7 .
Cut the mangoes in cubes and put them in a bowl. Add sugar and beat until smooth paste is formed.

8 .
Now add coconut milk and mix well.

9 .
Put mixture in a mold, add some mango chunks, cover with aluminium foil and place the mold in freezer for 8 hours or overnight.

10 .
Remove from the container and serve.

11 .
In a pan add mango pulp, butter, icing sugar, lemon juice, mango juice, water and stir & cook on medium flame until thick mixture is formed.

12 .
Remove from heat, let it cool on room temperature and drizzle over ice cream.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
آم کی آئسکریم بنانے کے لئے ایک بلینڈر میں آم کا گودا ڈال کر بلینڈ کر لیں۔

2 .
اب ایک باؤل میں بلینڈ کیا ہوا آم کا گودا اور کنڈینسڈ ملک ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

3 .
پھر ایک دوسرے باؤل میں وہپنگ کریم ڈال کر بیٹر سے پھینٹ لیں۔

4 .
جب کریم اچھی طرح پھینٹی جائے تو اس میں آم کا مکسچر ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

5 .
اب ایک کنٹینر میں آئسکریم ڈال کر آم کے ٹکڑے رکھ کر کلنگ فلم سے ڈھک کر چار گھنٹے فریج میں رکھ دیں۔

6 .
مزیدار آئسکریم تیار ہے۔

7 .
آم کی قلفیاں بنانے کے لئے آم کو ٹکڑوں میں کاٹ کر ایک باؤل میں ڈال دیں اور چینی ڈال کر اچھی طرح پھینٹ لیں۔

8 .
اب اس میں کوکونٹ ملک ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

9 .
پھر اس مکسچر کو مولڈ میں ڈال کر کچھ آم کے ٹکڑے ڈالیں اور ایلو مینیم فوائل سے ڈھک کر آٹھ گھنٹے فریج میں رکھ دیں۔

10 .
آم کی قلفیاں تیار ہیں۔

11 .
آم کی سوس بنانے کے لئے ایک پین آم کا گودا، مکھن، آئسنگ شوگر، لیموں کا رس، آم کا جو س اور پانی ڈال کر درمیانی آنچ پر مکسچر گاڑھا ہونے تک پکائیں۔

12 .
اب چولہے سے اتار کر ٹھنڈا ہونے دیں اور آئسکریم پر ڈال دیں۔

Recipe Tips