Malai Puri Recipe

  • VIEWS
    7799

Research Content

Malai Puri recipe, a pancake dessert. Very popular Bengali Malai Puri sweet. Try out this weekend and share your thoughts with us.

Ingredients:
2 cups All-purpose Flour
Milk as required
2 cups Sugar
1 cup Water
Saffron one pinch
1 tsp Cardamom powder
Pistachio for garnish
Almonds for garnish

Directions:
In a bowl add flour and gradually add milk until you get a normal consistency. Keep it aside for 20 minutes.
Heat water in a pan, add sugar, cardamom powder, saffron and mix it well until your sugar syrup is ready.
Heat oil in a pan, pour flour mixture with a cup to make round puri. Shallow fry them.
Dip the puris in the sugar syrup for at least 30 minutes until they are soft.
Garnish with pistachio, almonds and serve.

اجزاء:
میدہ 2کپ
دودھ حسبِ ضرورت
چینی 2کپ
پانی 1کپ
زعفران 1چٹکی
الائچی پاؤڈر 1چائے کا چمچ
پستہ گارنش کے لئے
بادام گارنش کے لئے

ترکیب:
ایک باؤل میں میدہ اور دودھ ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں اور بیس منٹ کے لئے سائیڈ پر رکھ دیں۔
اب ایک پین میں پانی گرم کر کے اس میں چینی، الائچی پاؤڈر اور زعفران ڈال کر چینی کا اچھی طرح سیرپ بننے تک مکس کریں۔
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں میدے کا مکسچر ڈال کر گول پوری بنا لیں اور فرائی کر لیں۔
اب پوریوں کو شوگر سیرپ میں تیس منٹ کے لئے بھگو دیں جب تک نر م ہوجائیں۔
بادام اور پستہ کے ساتھ گارنش کر کے سرو کریں۔

LEAVE A REVIEW


 Your Comment has been sent successfully. Thank you!   Refresh
Error: Please try again