Recipes

More

Malai Gulab Jaman Recipe (Eid Dessert)

Malai Gulab Jaman Recipe (Eid Dessert)

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    4

Eid ul-Fitr is all about sweet dishes. These yummy Malai Gulab Jamun are going to double he joy of your Eid and make your celebration memorable. Try out this Malai Gulab Jamun Recipe on your Eid do share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add khoya, flour, semolina, baking powder, milk, cardamom powder and mix well. Knead a dough and let it rest for 15-20 minutes.

2 .
Make small round balls from the prepared dough and deep fry them on low medium flame until golden brown in color. Take off flame and set aside.

3 .
In a deep pan, heat water and add sugar, cardamom and cook for 4-5 minutes or until sugar is completely dissolved. Take off flame and set aside.

4 .
In a pan heat milk and cook until it is half in quantity. Now add khoya and cook for 8-10 minutes on low flame until it is rich and creamy in texture. Take off flame and let it cool on room temperature.

5 .
Now dip the gulab jamun in the sugar syrup for about 10-12 minutes or until they are soft.

6 .
Now take the gulab jamun and fill the malai mixture.

7 .
Your Malai Gulab Jamun is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
گلا ب جامن مکسچر بنانے کے لئے ایک باؤل میں کھویا، میدہ، سوجی، بیکنگ پاؤڈر، دودھ اور لائچی پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کر کے ڈو گوندھ لیں اور پندرہ سے بیس منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
اب تیارکی ہوئی ڈو کے پیڑے بنا کر ہلکی آنچ پر گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

3 .
شوگر سیرپ بنانے کے لئے ایک پین میں گرم کرکے اس میں چینی اور الائچی پاؤڈر ڈال کر چار سے پانچ منٹ پکائیں اور چولہان بند کر دیں۔

4 .
ملائی مکسچر بنانے کے لئے ایک پین میں دودھ ڈالیں اور مقدار میں آدھا رہ جانے تک پکائیں۔اب اس میں کھویا ڈال کر آٹھ سے دس منٹ ہلکی آنچ پر پکائیں اور چولہا بند کر کے ٹھنڈا ہونے دیں۔

5 .
اب گلاب جامن کو دس سے بارہ منٹ شوگر سیرپ میں ڈالیں۔

6 .
پھر گلاب جامن لے کر ان میں تیار کیا ہوا ملائی مکسچر بھر دیں۔

7 .
مزیدار ملائی گلاب جامن تیار ہیں۔

Recipe Tips