Recipes

More

Malai Cake Recipe | Easy Dessert Recipe

Malai Cake Recipe | Easy Dessert Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    6

Malai Cake is a delicious innovation for all meetha lovers. This is a no-bake eggless & without oven which requires less effort but is best in taste. Try out this yummlicious Malai Cake for teatime and your guests and let us know how it turned out.

 Ingredients

Ingredients for Cake:
Ingredients for Milk Syrup:
For topping:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add curd, oil, and sugar. Whisk well until well combined.

2 .
Now flour, baking powder, and baking soda and mix well. Now keep adding milk gradually while constantly mixing until the lump-free batter has been obtained.

3 .
Grease baking mold with oil and dust with flour. Transfer the batter into the mold.

4 .
Add water to a large pot. Place a cooling rack in the center and let the water simmer.

5 .
Once the water starts simmering, turn the flame to low. Place the mold with batter in it. Cover with lid and let cook for 30-45 minutes or until a toothpick comes out clean.

6 .
Let the cake cool down to room temperature. Prick holes into it.

7 .
In another pot, Bring milk to a boil and let simmer on low heat until it starts to reduce. Add condensed milk, cardamom powder and saffron strands and let cook over low flame until reduced half in quantity. Take it off the flame and let it cool to room temperature.

8 .
Pour the prepared milk syrup over the cake and let it absorb.

9 .
Garnish with almonds and pistachios and serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤ ل میں دہی، کھانے کا تیل اور چینی ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

2 .
اب اس میں میدہ، بیکنگ پاؤڈر، اور بیکنگ سوڈا ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔ اب اس میں تھوڑا تھوڑا کرکے دودھ ڈالتے جائیں اور مسلسل مکس کریں۔

3 .
پھر ایک بیکنگ مولڈ کو کھانے کے تیل سے گریس کرکے اس پر میدہ چھڑکیں اور بیٹر کو مولڈ میں ڈال دیں۔

4 .
اب ایک بڑے برتن میں پانی ڈال کر اس میں کولنگ ریک رکھیں اور پانی کو ابلنے دیں۔

5 .
جب پانی ابلنا شروع ہوجائے چولہا ہلکا کر دیں اور اس پر مولڈ کے ساتھ بیٹر رکھیں۔اب ڈھکن سے ڈھک کرتیس سے پنتیس منٹ پکالیں۔

6 .
اب کیک کو ٹھنڈا ہونے دیں اور اس میں سوراخ کریں۔

7 .
پھر ایک دوسرے برتن میں ہلکی آنچ پر دودھ ابال لیں۔پھر اس میں کنڈینسڈ ملک، الائچی پاؤڈر اور زعفران ڈال کر ہلکی آنچ پر آدھا رہنے تک پکا لیں۔

8 .
اب اس کیک تیار کیا ہوا دودھ سیرپ ڈالیں۔

9 .
مزیدار ملائی کیک تیار ہے۔بادام اور پستہ سے گارنش کرکے سرو کریں۔

Recipe Tips