Recipes

More

Malai Boti Tikka Recipe

Malai Boti Tikka Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    3

Malai Boti Tikka is specially for those who like their food mild spicy. Delicious tikka boti coated in creamy mixture is a delectable combo. Try out this Chicken Malai Boti Tikka and share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a blender add coriander, cashew nuts, green chilies, water and blend well. Your cashew nut mixture is ready.

2 .
In a bowl add chicken, salt, ginger garlic paste, white pepper powder, black pepper powder, lemon juice, yogurt, cream, cashew nut mixture, cumin powder, garam masala powder, oil and mix well. Marinate for 25-30 minutes.

3 .
Now in a pan heat oil and add marinated chicken. Cook for about 3-4 minutes or until half cooked.

4 .
Now on a burning stove place wire rack and place half done malai boti tikka on it. Crush some oil on it and cook each side for 3-4 minutes or until fully cooked and take off flame.

5 .
Now in a pan add milk and cream, cook for 3-4 minutes, then add prepared malai boti tikka, and cook until cream evaporates.

6 .
Dish the malai boti out and garnish it with onion rings, lemon and coriander. Serve hot.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
کاجو مکسچر بنانے کے لئے ایک بلینڈر میں دھنیا، کاجو، سبز مرچیں اور پانی ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر لیں۔کاجو مکسچر تیار ہے۔

2 .
ملائی بوٹی بنانے کے لئے ایک باؤل میں چکن، نمک، ادرک لہسن پیسٹ، سفید مرچ پاؤڈر، کالی مرچ پاؤڈر، لیموں کا رس، دہی، کریم،کاجو مکسچر، ذیرہ پاؤڈر، گرم مصالحہ پاؤڈراور کھانے کا تیل ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں اور پچیس سے تیس منٹ میرینیٹ ہونے کے لئے رکھ دیں۔

3 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں میرینیٹ کئے ہوئے چکن کو تین سے چار منٹ پکا لیں۔

4 .
پھر جلتے ہوئے چولہے پر جالی والی گرِل رکھیں اور آئل لگا کر ہر سائیڈ تین سے چار منٹ پکا لیں۔

5 .
اب ایک پین میں دودھ اور کریم ڈال کر تین سے چار منٹ پکائیں۔پھر ا س میں تیار کیا ہوا ملائی بوٹی تکہ ڈال کر کریم الگ ہونے تک پکائیں۔

6 .
پیاز، لیموں اور دھنیے سے گارنش کرکے سرو کریں۔

Recipe Tips