Recipes

More

Make and Store Raita Mix

Make and Store Raita Mix

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    20
  • SERVING
    3

Scrumptious Kadhi Pakora with Zeera Rice is a healthy and delightful meal plan. Zeera Ricemade with Guard Basmati Rice and served with delicious Kadhi Pakora is gonna fill your appetite. Try out this Kadhi Pakora with Zeera Rice Recipe and do share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Heat a pan and add mint leaves. Roast them on low flame until crispy. Set aside.

2 .
Heat another pan and add coriander roast them on low flame until crispy and set aside.

3 .
Now, heat a pan again and roast cumin seeds on low flame until fragrant. Set aside.

4 .
In a blender add black peppercorns, roasted cumin seeds, roasted coriander and blend into fine powder.

5 .
Now in a bowl add prepared ground powder, salt, black salt, garlic powder, roasted and crushed mint leaves. Mix well and you can store it in an airtight jar for up to 2 weeks. Serve with yogurt.

6 .
Heat a pan and add cumin seeds. Roast on low flame until fragrant. Set aside.

7 .
Heat another pan and add black peppercorns, carom seeds and roast for 1 minute. Set aside.

8 .
In a blender add roasted cumin seeds, black peppercorns, caroms seeds and blend into fine powder.

9 .
Now in a bowl add prepared ground powder, black salt, salt and mix well. You can store it in an airtight jar for up to 2 weeks. Serve with yogurt.

10 .
Heat a pan and add fennel seeds, roast for 1 minute and set aside.

11 .
Heat another pan and add cumin seeds, roast on low flame until fragrant and set aside.

12 .
Again heat a pan and roast black peppercorns for 1 minute. Set aside.

13 .
In a blender add roasted fennel seeds, cumin seeds, black peppercorns and blend into fine powder.

14 .
In a bowl add prepared ground powder, black salt, salt, red chili powder and mix well. You can store it in an airtight jar for up to 2 weeks. Serve with yogurt.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
پودینہ رائتہ بنانے کے لئے ایک پین گرم کرکے اس میں پودینے کے پتے ہلکی آنچ پر کرسپی ہونے تک روسٹ کر لیں۔

2 .
اب ایک دوسرا پین گرم کرکے اس میں دھنیا ہلکی آنچ پر کرسپی ہونے تک روسٹ کر لیں۔

3 .
پھر دوبارہ پین گرم کرکے ذیرہ ہلکی آنچ پر روسٹ کر لیں۔

4 .
اب ایک بلینڈ ر میں ثابت کالی مرچیں، روسٹ کیا ہوا ذیرہ اور روسٹ کیا ہوا دھنیا ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر کے پاؤڈر بنا لیں۔

5 .
پھر ایک باؤل میں گرینڈ کیا ہوا پاؤڈر، نمک، کالا نمک، لہسن پاؤڈر، روسٹ اور کٹا ہوا پودینہ ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔(آپ اسے ائیر ٹائٹ بوتل میں دو ہفتے تک محفوظ کر سکتے ہیں)

6 .
ذیرہ رائتہ بنانے کے لئے ایک پین گرم کرکے ذیرہ ہلکی آنچ پر روسٹ کر لیں۔

7 .
اب ایک دوسرا پین گرم کرکے اس میں ثابت کالی مرچیں اور اجوائن ڈال کر ایک منٹ روسٹ کر لیں۔

8 .
پھر ایک بلینڈ ر میں روسٹ کیا ہوا ذیرہ،ثابت کالی مرچیں اور اجوائن ڈال کر بلینڈ کر لیں۔

9 .
اب ایک باؤل میں گرینڈ کیا ہوا پاؤڈر، نمک اور کالا نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔(آپ اسے ائیر ٹائٹ بوتل میں دو ہفتے تک محفوظ کر سکتے ہیں)

10 .
مصالحہ رائتہ بنانے کے لئے ایک پین گرم کرکے اس میں سونف ڈال کر ایک منٹ روسٹ کر لیں۔

11 .
اب ایک دوسرا پین گرم کرکے اس میں ذیرہ ڈال کر ہلکی آنچ پر روسٹ کر لیں۔

12 .
پھر دوبارہ پین گرم کرکے اس میں ثابت کالی مرچیں ڈال کر ایک منٹ روسٹ کر لیں۔

13 .
اب ایک بلینڈ ر میں روسٹ کی ہوئی سونف، ذیرہ اور ثابت کالی مرچیں ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر کے پاؤڈر بنا لیں۔

14 .
پھر ایک باؤ ل میں گرینڈ کیا ہوا پاؤڈر، نمک، کالا نمک اور کالی مرچ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔(آپ اسے ائیر ٹائٹ بوتل میں دو ہفتے تک محفوظ کر سکتے ہیں)

Recipe Tips