Recipes

More

Make and Freeze Chicken Keema Recipe

Make and Freeze Chicken Keema Recipe

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    7

Prepare for Ramadan with Ease, Quick, and Delicious Make and Freeze Chicken Mince Recipes are here to make your Ramzan easy and assist you with your quick meals. Try out these Make and Freeze Chicken Mince Recipes, prepared various meals with them, and make your Ramzan delightful. Share your feedback in the comments below.

 Ingredients

Ingredients for Chicken Mince:
Ingredients for Chicken Fingers:
Ingredients for Kofta:
Ingredients for chapli kabab:
Ingredients for Mini Kabab:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add chicken mince, onion, green chilies, coriander, ginger garlic paste, red chili powder, turmeric, coriander powder, cumin powder, chili flakes, salt and garam masala. Mix it well. And divide it in 4 equal parts for 500 g each.

2 .
Take the chicken mince and give it a shape of a finger on wooden skewers.

3 .
Now for making a flour batter, take a bowl add flour, salt, red chili powder and water and mix it well to form thick batter.

4 .
Now dip the chicken sticks into batter and then coat in bread crumbs. Add them to an airtight box. They can be frozen for up to 1 month.

5 .
In a pot heat oil and deep fry them until crispy and fully done. Your Chicken Fingers are ready.

6 .
Take marinated chicken mince, now add poppy seeds and roasted splichickpeas powder in it. Mix it well and give it a shape of kofta.

7 .
On a pan heat oil and add prepared kofta. Cook for 2-3 mins or until 50% done. Now store these in an airtight bag in freezer for up to 1 month. Defrost them before using. Use them in any meal and enjoy.

8 .
Take marinated chicken mince, now add tomatoes, Makai ka atta, and dried pomegranate seeds. Mix it well and give it a shape of chapli kabab.

9 .
In a pan heat oil and add prepared chapli kabab. Cook each side for 2-3 mins or until 50% done. Now store these in an airtight bag in freezer for up to 1 month. Defrost them before using. Use them in any meal and enjoy.

10 .
Take the marinated chicken mince and give it a shape of gola kabab on wooden skewers.

11 .
In a pan heat oil and add prepared mini kabab. Cook each side for 2-3 mins or until 50% done. Now store these in an airtight bag in freezer for up to 1 month. Defrost them before using. Use them in any meal and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن قیمہ میرینیٹ کرنے کے لئے ایک باؤل میں چکن قیمہ، پیاز، ہری مرچ، دھنیا، ادرک لہسن کا پیسٹ، لال مرچ پاؤڈر، ہلدی، دھنیا پاؤڈر، زیرہ پاؤڈر، کٹی لال مرچیں، نمک اور گرم مصالحہ ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے اسے چار برابر حصوں میں پانچ سو گرام کے حساب سے تقسیم کرلیں۔

2 .
چکن فنگرز بنانے کے لئے چکن کا قیمہ لے کر اسے لکڑی کی سیخوں پر افنگرز کیشکل دے دیں۔

3 .
فلار بیٹر بنانے کے لیے ایک باؤل میں میدہ، نمک، لال مرچ پاؤڈر اور پانی ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے گاڑھا بیٹر بنا لیں۔

4 .
اب چکن اسٹکس کو بیٹر میں ڈبو کر بریڈ کرمز میں کوٹ کریں۔ انہیں ایک ایئر ٹائٹ باکس میں ایک ماہ تک فریز کر سکتے ہیں۔

5 .
ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے انہیں کرسپی ہونے تک ڈیپ فرائی کرلیں۔ چکن فنگرز تیار ہیں۔

6 .
کوفتے بنانے کے لئے میرینیٹ کیا ہواچکن قیمہ لے کر اس میں خشخاش اور روسٹ کئے ہوئے چنوں کا پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کر کے کوفتے کی شکل دے دیں۔

7 .
اب ایک پین پر کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں تیار شدہ کوفتے ڈال کر دو سے تین منٹ تک یا پچاس فیصد پکنے تک پکا لیں۔ ان کو ایک ایئر ٹائٹ بیگ میں ڈال کر فریزر میں ایک ماہ تک محفوظ کرسکتے ہیں۔ استعمال کرنے سے پہلے انہیں ڈیفروسٹ کریں اور انہیں کسی بھی کھانے میں استعمال کرسکتے ہیں۔

8 .
چپلی کباب بنانے کے لئے میرینیٹ کیے ہوئیچکن کا قیمہ لے کر اس میں ٹماٹر، مکئی کا آٹااناردانہ ڈال کر اچھی طرح مکس کر کے چپلی کباب کی شکل دے دیں۔

9 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں تیار چپلی کباب ڈال کر ہر طرف سے دو سے تین منٹیاپچاس فیصدپکنے تک پکالیں۔ ان کو ایک ایئر ٹائٹ بیگ میں ڈال کر فریزر میں ایک ماہ تک محفوظ کرسکتے ہیں۔ استعمال کرنے سے پہلے انہیں ڈیفروسٹ کریں اور انہیں کسی بھی کھانے میں استعمال کرسکتے ہیں۔

10 .
مِنی کباب بنانے کے لئے میرینیٹ کئے ہوئے چکن قیمہ کو لکڑی کی سیخوں پر لگا کر گولا کباب کی شکل دے دیں۔

11 .
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں تیار گولا کباب ڈال کر ہر سائیڈ سے دو سے تین منٹ یا پچاس فیصد پکنے تک پکائیں۔ ان کو ایک ایئر ٹائٹ بیگ میں ڈال کر فریزر میں ایک ماہ تک محفوظ کرسکتے ہیں۔ استعمال کرنے سے پہلے انہیں ڈیفروسٹ کریں اور انہیں کسی بھی کھانے میں استعمال کرسکتے ہیں۔

Recipe Tips