Macaroni keema a real quick recipe to satisfy your sudden cravings for pasta. Make this macaroni Keema recipe today and let us know how it turned out for you. ...
Read More
Macaroni keema a real quick recipe to satisfy your sudden cravings for pasta. Make this macaroni Keema recipe today and let us know how it turned out for you.
Less Content
  • Qeema Macaroni
  • Ingredients:
  • K&N’s Chicken mince 0.5kg
  • K&N’s Stok 1 cube
  • Macaroni 2 cups
  • Oil 1 tbsp
  • Onion (chopped) 1/2 cup
  • Ginger garlic paste 1 tsp
  • Tomato puree 1 cup
  • Salt to taste
  • Red chili powder 1 tsp
  • Tomato paste 1 tbsp
  • Soy sauce 1 tbsp
  • Chili sauce 1 tbsp
  • Oyster sauce 1 1/2 tbsp Italian seasoning 2 tsp
  • Sweet corn 1/4 cup
  • Green capsicum (chopped) 1/4 cup
  • Red bell pepper (chopped) 1/4 cup
  • Spring onion for garnish
  • Directions:
  • Bring a pot of lightly salted water to boil. Add oil, macaroni and boil until macaroni are fully cooked.
  • Rinse macaroni in cold water and set aside.
  • In a pan heat oil, add onion and cook until translucent.
  • Add ginger garlic paste, K&N’s chicken mince and cook for 3 to 4 minutes or until mince changes its color.
  • Add K&N’s Stok cube, tomato puree, red chili powder, salt, tomato paste, water and mix it well.
  • Add one cup of water, cover and cook on medium flame for 5 to 10 minutes.
  • Then add soy sauce, oyster sauce, chili sauce, Italian seasoning and mix it well.
  • Add macaroni, green capsicum, red bell pepper, corns, cover and cook on low flame for 2 minutes.
  • Garnish with spring onion and serve hot.
  • Preparation time: 10 minutes
  • Cooking time: 20 minutes
  • Serving: 3-4 persons

میکرونی قیمہ ریسپی
اجزاء:
K&N’s Chicken mince آدھا کلو
K&N’s Stok 1عدد
میکرونی 2کپ
کھانے کا تیل 1کھانے کا چمچ
پیاز آدھا کپ
ادرک لہسن پیسٹ 1چائے کا چمچ
پسے ہوئے ٹماٹر 1کپ
نمک حسبِ ذائقہ
لال مرچ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
ٹماٹر پیسٹ 1کھانے کا چمچ
سویا سوس 1کھانے کا چمچ
چِلی سوس 1کھانے کا چمچ
اوسٹر سوس 1اور آدھا کھانے کا چمچ
اٹالین سیزننگ 2چائے کے چمچ
سویٹ کارن 1چوتھائی کپ
سبز شملا مرچ 1چوتھائی کپ
سرخ شملا مرچ 1چوتھائی کپ
ہرا پیا ز گارنش کے لئے
ترکیب:
ایک پین میں نمک، پانی اور میکرونی ڈال کر اچھی طرح پکا لیں۔
اب میکرونی کو ٹھنڈے پانی میں چھان لیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں پیاز ڈال کر تھوڑا سا پکا لیں۔
اب اس میں ادرک لہسن پیسٹ اور K&N’sچکن قیمہ ڈال کر تین سے چار منٹ پکائیں جب تک قیمے کا رنگ تبدیل ہوجائے۔
پھر اس میں Add K&N’s Stok cube، پسے ہوئے ٹماٹر، لال مرچ پاؤڈر، نمک، ٹماٹر پیسٹ اور پانی ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔
اب اس میں ایک کپ پانی ڈالیں اور ڈھکن سے ڈھانپ کر درمیانی ہلکی آنچ پر پانچ سے دس منٹ پکائیں۔
پھر اس میں سویا سوس، اوسٹر سوس، چِلی سوس اور اٹالین سیزننگ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
اب اس میں میکرونی، سبز شملا مرچ، سرخ شملا مرچ اور سویٹ کارن ڈال کر ڈھکن سے ڈھانپ کر ہلکی آنچ پر دو منٹ پکائیں۔
سبز دھنیے سے گارنش کر کے سرو کریں۔
تیاری کا وقت: 10منٹ
پکانے کا وقت: 20منٹ
افراد: 3-4

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *