Casserole Recipe: A comforting recipe to try out at the end of the hectic day. Try out this amazing Macaroni Casserole with Kofta Recipe and share your thoughts with us. ...
Read More
Casserole Recipe: A comforting recipe to try out at the end of the hectic day. Try out this amazing Macaroni Casserole with Kofta Recipe and share your thoughts with us.
Less Content
  • Ingredients:
  • 400g K&N’s Kofta
  • 1 cup Pasta
  • 2 cup Mozzarella cheese (grated)
  • 1 & 1/2 cup Pasta sauce
  • 1 teaspoon Oil
  • Salt to taste
  • Ingredients of Italian seasoning:
  • 3 tbsp Oregano (dried)
  • 3 tbsp Basil (dried)
  • 2 tbsp Thyme (dried)
  • 2 tbsp Rosemary (dried)
  • 2 tsp Garlic powder
  • 1 tsp Onion powder
  • 1/2 tsp Kosher salt
  • Ingredients of pasta sauce:
  • 1 kg Tomatoes
  • 1 Onion large (chopped)
  • 3 Garlic cloves (mined)
  • 2 tbsp Olive oil
  • 3 tbsp Italian seasoning
  • 2 tbsp Basil leaves
  • Salt to taste
  • Direction of Italian seasoning:
  • Mix all the herbs together in a bowl until combined and store in a sealed container.
  • Direction of pasta sauce:
  • Peel, deseed and chop the tomatoes and set aside.
  • Heat olive oil in a pan, add onion, garlic and sauté for 3 minutes.
  • Add tomatoes, basil leaves, Italian seasoning, salt and let it simmer on low flame for one hour until gets thick and dark.
  • Store in the refrigerator for up to 2 weeks.
  • Directions of kofta casserole:
  • Boil water in a pan, add salt and oil in it.
  • Add pasta and cook until tender. When done, rinse under cold water and set aside.
  • Prepare the K&N’s Kofta as per the instructions on the pack.
  • Add the pasta sauce to a large bowl and stir in the cooked pasta and K&N’s Kofta. Stir gently to coat everything well in sauce.
  • Spread half of the pasta and K&N’s Kofta into a baking dish. Top with half of the mozzarella cheese. Repeat layers.
  • Sprinkle some Italian seasoning on top.
  • Bake for 20 minutes or until the cheese is melted. Serve hot.

Preparation Time:

20 minutes

Cooking Time:

1 hour 30 minutes

Serve:

3-4 persons

اجزاء:
K&N’s Kofta 400گرام
پاستا 1کپ
موزریلا چیز 2کپ
پاستا ساس 1اور آدھا کپ
کھانے کا تیل 1چائے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
اٹالین سیزننگ اجزاء:
خشک اوریگانو 3کھانے کے چمچ
خشک تھائم 3کھانے کے چمچ
خشک روز میری 2کھانے کے چمچ
لہسن پاؤڈر 2چائے کے چمچ
پیاز پاؤڈر 1چائے کا چمچ
چائنہ نمک آدھا چائے کا چمچ
پاستا ساس ترکیب:
ٹماٹر 1کلو
بڑا پیاز 1عدد
لہسن کی جویں 3عدد
زیتون کا تیل 2کھانے کے چمچ
اٹالین سیزننگ 3کھانے کے چمچ
بیزل کے پتے 2کھانے کے چمچ
نمک حسبِ ذائقہ

اٹالین سیزننگ ترکیب:
ایک باؤل میں تمام ہربز کو ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔
پاستا ساس ترکیب:
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں پیاز اور لہسن ڈال کر تین منٹ تک پکائیں۔
پھر اس میں پسے ہوئے ٹماٹر، بیزل کے پتے، اٹالین سیزننگ اور نمک ڈال کربیس منٹ کے لئے ابلنے دیں۔
کوفتہ کیسرول ترکیب:
ایک پین میں پانی،نمک اور کھانے کا تیل ڈال کر ابال لیں۔
اب اس میں پاستا ڈال کر نرم ہونے تک پکائیں۔
جب پاستاپک جائے تو اسے ٹھنڈے پانی میں چھان لیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔
پیکٹ پر دی گئی ہدایات کے مطابق K&N's Koftaتیار کرکے آدھے کاٹ لیں۔
اب ایک بیکنگ ڈِش میں تیار کی ہوئی ساس پھیلائیں اور تیارکئے ہوئے پاستے کی لئیر لگائیں۔
پھر اس پر تیار کئے ہوئے K&N's Kofta کی لئیر لگائیں۔(اگر ضرورت ہو تو لئیرز اور بھی لگا لیں)
اب اس پر موزریلا چیز، سویٹ کارن اور لال شملا مرچ ڈال دیں۔
پھر اس پر اٹالین سیزننگ چھڑک دیں۔
اب بیس منٹ کے لئے بیک کر لیں جب تک چیزپگھل جائے۔

تیاری کا وقت :

20 منٹ

پکانے کا وقت :

گھنٹہ تیس منٹ

افراد :

افراد 3-4

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *