Lip smacking Loaded Pakora Fries Recipe with cheesy Raita twist is a great combo. One of the Best Ramzan Special Recipes. Try out this Loaded Pakora Fries Recipe and let us know how do you feel about this delicious recipe. Subscribe our Channel for more such rec ...
Read More
Lip smacking Loaded Pakora Fries Recipe with cheesy Raita twist is a great combo. One of the Best Ramzan Special Recipes. Try out this Loaded Pakora Fries Recipe and let us know how do you feel about this delicious recipe. Subscribe our Channel for more such recipes.
Less Content
  • Ingredients of pakora loaded fries:
  • 4 Potatoes
  • 1 & 1/2 cup Gram flour
  • Salt to taste
  • 1/4 tsp Baking soda
  • 1 cup Spinach (chopped)
  • 1 cup Onion (chopped)
  • 1/4 cup Coriander leaves (chopped)
  • 1 tbsp Red chili flakes
  • 1/2 tsp Red chili powder
  • 1/4 tsp turmeric
  • 1 tsp Coriander (crushed)
  • 1/2 tsp Cumin (crushed)
  • Water as required
  • 4-5 Green chilies (finely chopped)
  • Ingredients of cheese raita:
  • 3/4 cup Milk
  • 1/2 cup Mozzarella cheese
  • 1/2 cup Cheddar cheese
  • 2-3 tbsp Mayonnaise
  • 2-3 tbsp Green chutney
  • Directions of pakora loaded fries:
  • In a bowl add gram flour, salt, baking soda, chili flakes, turmeric, red chili powder, coriander, cumin and mix it well.
  • Gradually add water and make a thick batter.
  • Add spinach, onion, green chilies, coriander and mix It well. Add water if required.
  • Heat oil in a pan, dip the potatoes in batter and fry until golden brown.
  • In a serving platter add pakora fries and drizzle cheese raita & sprinkle some chaat masala over pakora fries. Directions of cheese raita:
  • Heat milk in a pan, add mozzarella and cheddar cheese.
  • Let the cheese melt and cook for 2-3 minutes.
  • Turn off the flame and let it cool.
  • Add mayonnaise and mix it well.
  • Add green sauce and mix it well.

Preparation Time:

10 minutes

Cooking Time:

12-15 minutes

Serve:

6-8 persons

پکوڑا لوڈڈ فرائیز اجزاء:
آلو 4عدد
بیسن 1اور آدھا کپ
نمک حسبِ ذائقہ
بیکنگ سوڈا 1چوتھائی چائے کا چمچ
چوپڈ پالک 1کپ
چوپڈ پیاز 1کپ
چوپڈ دھنیے کے پتے 1چوتھائی کپ
کٹی لال مرچ 1کھانے کا چمچ
لال مرچ پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
ہلدی 1چوتھائی چائے کا چمچ
کٹا ہوا دھنیا 1چائے کا چمچ
کٹا ہوا ذیرہ آدھا چائے کا چمچ
پانی حسبِ ضرورت
ہری مرچیں 4-5عدد
چیز رائتہ اجزاء:
دودھ 3چوتھائی کپ
موزریلا چیز آدھا کپ
چیڈر چیز آدھا کپ
مایونیز 2-3کھانے کے چمچ
سبز چٹنی 2-3کھانے کے چمچ

پکوڑا لوڈڈ فرائیز ترکیب:
ایک باؤل میں بیسن، میدہ، نمک، بیکنگ سوڈا، کٹی لال مرچ، ہلدی، لال مرچ پاؤڈر، دھنیا اور ذیرہ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
اب تھوڑا تھوڑا کر کے پانی ڈالیں اور گاڑھا بیٹر بنا لیں۔
پھر اس میں پالک، پیاز، ہری مرچیں اور دھنیا ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے آلوؤں کو بیٹر میں ڈبو کر گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔
پھر ایک سرونگ پلیٹ میں پکوڑا فرائیز ڈال کر اس پر چیز رائتہ ڈالیں اور چاٹ مصالحہ چھڑ ک دیں۔
چیز رائتہ ترکیب:
ایک پین میں دودھ گرم کر کے اس میں موزریلا چیز،چیڈر چیز ڈال چیز کوپگھلنے دیں اور دو سے تین منٹ کے لئے پکائیں۔
اب چولہا بند کر کے اسے ٹھنڈا ہونے دیں۔
پھر اس میں مایونیز ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
اب اس میں سبز چٹنی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

تیاری کا وقت :

10 منٹ

پکانے کا وقت :

12-15 منٹ

افراد :

افراد 6-8

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *