Recipes

More

Lemon Pani 3 Ways Recipe (Ramzan Drinks Recipe)

Lemon Pani 3 Ways Recipe (Ramzan Drinks Recipe)

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    20
  • SERVING
    3

Already tired of heat? Try out these refreshing lemon drinks to beat the heat and freshen you up after a long iftar. These are the best drinks to try and stay hydrated in Ramzan. Give these Lemon Drinks a try and do share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
For lemon syrup preparation, in a bowl add lemon juice, black salt, sugar, salt and mix well.

2 .
In a glass add ice cubes, lemon syrup, lemon slices, water and mix well. Your Nimbu Pani is ready.

3 .
For jaggery syrup preparation, in a pan add jaggery powder and 1 cup water. Cook until jaggery powder is fully dissolved. Let it cool on room temperature.

4 .
For ginger syrup preparation, in a blender add ginger pods and 1 cup water. Blend well and then squeeze the mixture through muslin cloth until you get ginger syrup.

5 .
In a blender add lemon juice, black pepper powder, black salt, mint leaves, jaggery syrup, ginger syrup, water, ice cubes and blend well. Now pour in a glass and serve. Mint Limbu Pani is ready.

6 .
In a pan add coriander seeds, black peppercorns, cumin seeds and roasted them for 1-2 minutes.

7 .
In a blender add roasted coriander seeds, black peppercorns, cumin seeds and blend well. Your masala is ready.

8 .
Soak chia seeds in water for 15 minutes.

9 .
In a glass add prepared masala, black salt, lemon juice, powdered sugar, water, chia seeds and mix well. Your masala nimbu pani is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
لیموں پانی بنانے کے لئے ایک باؤل میں لیموں کا رس، کالا نمک، چینی اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

2 .
اب ایک گلاس میں بڑف کے ٹکڑے، لیموں کا سیرپ، لیموں کے سلائس اور پانی ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔ لیموں پانی تیار ہے۔

3 .
مِنٹ لیموں پانی بنانے کے لئے ایک پین میں شکر اور ایک کپ پانی ڈال کر شکر اچھی طرح مکس ہونے تک پکائیں اور ٹھنڈا ہونے دیں۔

4 .
ادرک سیرپ بنانے کے لئے ایک بلینڈر میں ادرک اور ایک کپ پانی ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر لیں اور اس مکسچر کو ململ کے کپڑے میں چھان لیں۔

5 .
اب ایک بلینڈ ر میں لیموں کا رس، کالی مرچ پاؤڈر، کالا نمک، پودینے کے پتے، شکر سیرپ، ادرک سیرپ، پانی اور بڑف کے ٹکڑے ڈال کر بلینڈ کر لیں۔اب ایک گلاس میں ڈال کر سرو کریں ۔مِنٹ لیموں پانی تیار ہے۔

6 .
مصالحہ لیموں پانی بنانے کے لئے ایک پین میں سوکھا دھنیا، ثابت کالی مرچیں اور ذیرہ ڈال کر ایک سے دو منٹ روسٹ کر لیں۔

7 .
اب ایک بلینڈر میں روسٹ کیا ہوا سوکھا دھنیا، ذیرہ اور ثابت کالی مرچیں ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر لیں۔مصالحہ تیار ہے۔

8 .
پھر ایک باؤل میں پانی اور تخم ملنگا ڈال کر پندرہ منٹ بھگو کر رکھ دیں۔

9 .
اب ایک گلاس میں تیار کیا ہوا مصالحہ، کالا نمک، لیموں کا رس، چینی،پانی اور تخم ملنگا ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔مصالحہ لیموں پانی تیار ہے۔

Recipe Tips