• Leftover Rice 2 ways recipe
  • 1. Rice Croquette
  • 2. Instant Fried rice
  • Ingredients for Rice Croquette:
  • 1 cup rice (boiled leftover rice)
  • ½ cup chicken (boiled & shredded)
  • ¼ cup Mozzarella Cheese (Shredded)
  • ¼ cup breadcrumbs
  • ¼ cup parmesan cheese
  • 3 Eggs (well beaten)
  • 1 cup bread crumbs (for coating)
  • Oil (As Needed for frying)
  • Ingredients for Instant Fried rice:
  • 2 tbsp oil
  • ½ cup onions (Chopped)
  • ½ cup carrots (chopped)
  • ½ cup Bell Pepper (Chopped)
  • ½ cup chicken (boiled & shredded)
  • Salt (As needed for the taste)
  • 1 tsp black pepper
  • 500 gm leftover rice (boiled)
  • Instructions for Rice Croquettes:
  • 1. Take a bowl, then add boiled leftover rice, boiled Shredded chicken, mozzarella cheese, bread crumbs, parmesan cheese, eggs, then mix well
  • 2. Now apply some oil at the hands them make small croquettes from this prepared mixture
  • 3. Coat them with 1 cup of bread crumbs
  • 4. Put these croquettes into a metallic sieve then deep fry in oil until they changed into
  • Golden brown
  • 5. Rice Croquettes are ready
  • 6. Serve with ketchup/sauce etc
  • Instructions for Instant Fried Rice:
  • 1. Take a cooking pan, then add oil, onions, carrots, bell pepper, boiled chicken, salt, black pepper, cook for a while
  • 2. Then add leftover boiled rice, & mix
  • 3. Instant fried rice are ready to serve
  • 4. Spread some green onions (optional)
  • Serve: 3-4
Cooking Time: 25 Minutes

رائس کروکریٹ:
رائس کروکریٹ کے اجزاء:
چاول(اُبلے ہوئے) 1 کپ
چکن(اُبال کر ریشے کر لیں) آدھا کپ
مزریلا چیز(کدوکش) ایک چوتھائی کپ
بریڈ کرم ایک چوتھائی کپ
پارمیزان چیز ایک چوتھائی کپ
انڈے 3 عدد
بریڈ کرم(کوٹنگ کے لیے) 1 کپ
کھانے کا تیل فرائی کے لیے

انسٹنٹ فرائیڈ رائس
کھانے کا تیل 2 کھانے کا چمچ
پیاز آدھا کپ
گاجر آدھا کپ
شملہ مرچ آدھا کپ
چکن(اُبال کر ریشے کر لیں) آدھا کپ
نمک حسبِ ذائقہ
کالی مرچ 1چائے کا چمچ
چاول 500 گرام

رائس کروکریٹ کی ترکیب:
ایک برتن میں چاول لیں اس میں ، چکن ، مزریلہ چیز، بریڈ کرم، پارمیزان چیز، انڈا ڈال کر اچھی طرح ملا لیں۔
اب ہاتھ پر ہلکا سا تیل لگا کر تیار کیے ہوئے مکسچر کے کروکریٹ بنا لیں۔
اب اس پر بریڈ کرم لگا لیں اور گرم تیل میں گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔
کیچپ یا سوس کے ساتھ سرو کریں۔
انسٹنٹ فرائیڈ رائس بنانے کی ترکیب:
ایک پین میں کھانے کا تیل لیں اس میں]پیاز، گاجر، شملہ مرچ، ا‘بلا ہوا چکن، نمک، کالی مرچ ڈال کر تھوڑی دیر کے لیے فرائی کر لیں۔
اب اس میں اآبلے ہوئے چاول ڈال دیں اور ایک سے دو منٹ پکا لیں۔
ہرا پیا ز کی گارنش کر لیں۔

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *