Easiest Lebanese Kabab Recipe have perfect aroma and amazing taste. Give try to this finger licking recipe and share your thoughts with us. ...
Read More
Easiest Lebanese Kabab Recipe have perfect aroma and amazing taste. Give try to this finger licking recipe and share your thoughts with us.
Less Content
  • Ingredients for kabab:
  • 700g Beef mince
  • 1 Onion medium
  • 1 bunch Parsley
  • Salt to taste
  • 1 tsp Paprika powder
  • 1 tbsp White pepper powder
  • 1 tbsp Garlic paste
  • 1 tbsp Cumin powder
  • Ingredients for hummus:
  • 1 & 1/2 cup Chickpea (boiled)
  • 1 cup Tahini sauce
  • 1 tsp Cumin powder
  • 2 tbsp Lemon juice
  • 1/2 cup Water
  • 1 tbsp Garlic (chopped)
  • 3 tbsp Olive oil
  • 1/2 tsp Paprika powder (for garnish)
  • Salt to taste
  • Directions for kebab:
  • In a grinder add peeled onion, parsley and grind.
  • In a bowl mix beef mince, salt, paprika powder, white pepper powder, garlic, cumin powder and blended onion.
  • Mix all ingredients well and refrigerate for 1 or 2 hours.
  • Take skewer and thread kababs on them.
  • Cook on charcoal until tender.
  • Directions for hummus:
  • In a grinder add boiled chickpea, cumin powder, tahini sauce, lemon juice, water, salt, garlic and olive oil.
  • Grind well and make a smooth paste.
  • Garnish with paprika powder and drizzle olive oil on top.

Preparation Time:

15 minutes

Cooking Time:

20 minutes

Serve:

5 persons

کباب کے اجزاء:
بیف قیمہ 700گرام
پیاز پیسٹ 1چوتھائی کپ
پارسلے آدھا کپ
نمک حسبِ ذائقہ
پیپریکا پاؤڈر 1چائے کا چمچ
سفید مرچ پاؤڈڑ 1کھانے کا چمچ
لہسن پیسٹ 1کھانے کا چمچ
ذیرہ پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
حمس اجزاء:
ابلی ہوئی دال چنا 1اور آدھا کپ
تاہینی ساس 1کپ
ذیرہ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
لیموں کا رس 2کھانے کے چمچ
پانی آدھا کپ
چوپڈ لہسن 1کھانے کا چمچ
زیتون کا تیل 3کھانے کے چمچ
پیپریکا پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ

کباب ترکیب:
ایک گرینڈر میں پیاز پیسٹ اور پارسلے ڈال کر اچھی طرح گرینڈ کر لیں۔
اب ایک باؤل میں بیف قیمہ، نمک، پیپریکا پاؤڈر، سفید مرچ پاؤڈر، لہسن، ذیرہ پاؤڈر اور گرینڈ کیا ہوا پیاز ڈال کر تمام اجزا کو اچھی طرح مکس کر لیں اور
ایک سے دو گھنٹے کے لئے فریج میں رکھ دیں۔
پھر سیخ پر کباب لگائیں اور کوئلے پر کباب گلنے تک پکائیں۔
حمس ترکیب:
ایک گرینڈر میں ابلی ہوئی دال چنا، ذیرہ پاؤڈر، تاہینی ساس، لیموں کا رس، پانی، نمک، لہسن اور زیتون کا تیل ڈال کر اچھی طرح گرینڈ کر لیں۔
اب پیپریکا پاؤڈرکے ساتھ گارنش کر کے اس پر زیتون کا تیل ڈالیں۔

تیاری کا وقت :

15 منٹ

پکانے کا وقت :

20 منٹ

افراد :

افراد 5

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *