Recipes

More

Layali Lubnan Recipe

Layali Lubnan Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    50
  • SERVING
    7

Research Content

Layali Lubnan Recipe is a Lebanese dessert, it’s full of aroma to give you the prefect refreshing feel in this summer. Give this easy yet delicious Layali Lubnan Recipe a try and share your experience with us.


 Ingredients

Ingredients for milk & semolina pudding:
Ingredients for Astha cream:
Ingredients for sugar syrup:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pan, mix milk, sugar, semolina and rose water on medium heat. Keep on mixing, add vanilla extract, mix until the mixture starts to boil and thickening.

2 .
Remove from flame, then transfer the mixture in the mold and keep it in refrigerator for two hours to set. Note: grease the pan with cooking oil and spread a butter paper on the base.

3 .
In another pan mix milk, cornstarch, sugar and rose water. Keep stirring until sugar dissolves.

4 .
Now, turn on the flame and stir continuously until it thickens. Now turn off the flame and add cottage cheese. Stir well. Note: you can also sieve the mixture if lumps of cheese are formed to get soft and smooth texture.

5 .
Pour over the top of semolina pudding and refrigerate for 2 to 3 hours at least.

6 .
In another pan make sugar syrup by mixing water, sugar, rose water and lemon juice. Cook until sugar dissolves and syrup thicken. Set aside.

7 .
Garnish with pistachio, pour the sugar syrup on top and serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک پین میں دودھ، چینی، سویاں اور گلاب کا عرق ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔اب اس میں ونیلا ڈال کر اچھی طرح مکس کرتے جائیں جب تک گاڑھا ہوجائے۔

2 .
پھر چولہا بند کر کے مکسچر کو ایک سانچے میں ڈال کر دو گھنٹے کے لئے فریج میں رکھ دیں۔نوٹ: پین کو کھانے تیل کے ساتھ گریس کرلیں اور نیچے بٹر پیپرپھیلا دیں۔

3 .
اب ایک دوسرے پین میں دودھ، کارن سٹارچ، چینی اورگلاب کا عرق ڈال کراچھی طرح مکس کرلیں۔

4 .
پھر چولہاچلاکر مکس کرتے جائیں جب تک گاڑھا ہوجائے۔اب چولہا بند کر کے چیز ڈالیں اور مکس کر تے جائیں۔نوٹ: اگر چیز کے مکسچر میں گھٹلیاں بن جائیں تو آپ چھان بھی سکتے ہیں۔

5 .
اب اسے سیمولینا پڈنگ پر ڈالیں اور دو سے تین گھنٹے کے لئے فریج میں رکھ دیں۔

6 .
پھر ایک دوسرے پین میں پانی، چینی، گلاب کا عرق اور لیموں کا رس ڈال کر چینی اچھی طرح مکس ہونے تک پکائیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

7 .
پستہ کے ساتھ گارنش کریں اور شوگر سیرپ ڈال کر سرو کریں۔

Recipe Tips