Recipes

More

Lauki Chana Dal Recipe

Lauki Chana Dal Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    4

Research Content

Want to have something simple yet yummy in lunch? Here we have Lauki Chana Dal recipe to help you out. Try this Lauki Chana Dal recipe today and share your feedback with us.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Then boil it in water with half teaspoon turmeric until 70% done. Strain and set aside.

2 .
Take pan heat oil, add onion and cook until translucent. Then add ginger garlic paste and cook for 3 to 4 minutes. Then add tomatoes, salt, half teaspoon turmeric, red chili powder and cook for 5 to 8 minutes.

3 .
Then add bottle gourd and cook for 3 to 4 minutes. Add water as required. Cover and cook for 10 to 15 minutes or until bottle gourd is fully cooked. Then add lentil, black pepper, garam masala, cumin powder, coriander powder then cook for 3-4 minutes.

4 .
When its fully cooked garnish with green chilies, coriander and serve with parathas.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
اب ایک باؤل میں پانی، آدھا چمچ ہلدی اور دال ڈال کر ستر فیصد پکنے تک پکائیں اور چھان کر سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گر م کر کے اس میں پیاز ڈالیں اور تھوڑا سا بھون لیں۔اب ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر تین سے چار منٹ پکائیں۔پھر اس میں ٹماٹر، نمک، آدھا چمچ ہلدی اور لال مرچ پاؤڈر ڈال کر پانچ سے آٹھ منٹ پکائیں۔

3 .
اب لوکی ڈال کر تین سے چار منٹ پکائیں،اگر ضرورت ہو تو پانی بھی ڈالیں۔پھر دس سے پندرہ منٹ ڈھکن سے ڈھانپ دیں جب اچھی طرح پک جائے۔اب اس میں دال، کالی مرچ، گرم مصالحہ، ذیرہ پاؤڈر اور دھنیا پاؤڈر ڈال کرتین سے چار منٹ اچھی طرح پکنے تک پکائیں۔

4 .
سبز مرچوں اور دھنیے کے پتوں کے ساتھ گارنش کریں اور پراٹھا کے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips