Delicious Lamingtons Cake look tempting and taste amazing. Give this recipe a try and do share your feedback. ...
Read More
Delicious Lamingtons Cake look tempting and taste amazing. Give this recipe a try and do share your feedback.
Less Content
  • Ingredients:
  • 1 cup Self-rising flour
  • 3 eggs
  • 3/4 cup Sugar
  • 1 tsp Vanilla essence
  • 4 tbsp Butter
  • 1 cup Blueberry filling
  • Chocolate sauce
  • 1 cup Chocolate
  • 3 tbsp Butter
  • 1/2 cup Milk
  • 1 tbsp Cocoa Powder
  • Hot water
  • Directions:
  • - In a bowl beat eggs for 6-8 minutes or until fluffy.
  • - Add sugar, beat until sugar dissolves.
  • - Add butter and vanilla essence and mix well. Now add self-rising flour and milk gradually. Don not over mix.
  • - Pour the mixture into a a greased pan and bake for 20-25 minutes at 180°C.
  • - Let it cook.
  • - Cut the cake in two layers.
  • - Place the cling wrap in a pan and now place a layer of cake, spread blueberry pie filling. Now place the other layer top of that, cover it with wrap and refrigerate it for 2-3 hours.
  • - On a double boiler add chocolate, butter and milk in a bowl and let it melt properly over medium heat.
  • -Let it cool.
  • - Now add icing sugar, cocoa powder and mix well. Add 2 tbsp of hot water.Let it cool for 10-15 minutes.
  • - Now cut the cake into 16 equal pieces and dip it in chocolate mixture then sprinkle coconut powder on pieces.

Preparation Time:

15 minutes

Cooking Time:

20 minutes

Serve:

08-10 persons

اجزاء:
سیلف رائیزنگ فلور (ایک کپ میدے میں ایک چائے کا چمچ بیکنگ پاؤڈر ملا ہوا) 1کپ
انڈے 3
چینی 3چوتھائی کپ
ونیلا ایسنز 1چائے کا چمچ
مکھن آدھا کپ
چوکلیٹ ساس:
چوکلیٹ 1کپ
مکھن 3کھانے کے چمچ
دودھ آدھا کپ
کوکو اپاؤڈر 1کھانے کا چمچ
گرم پانی 2کھانے کے چمچ

ترکیب:
ایک باؤل میں 3انڈے 6-8منٹ تک پھینٹ لیں یا پھولنے تک پھینٹ لیں ۔
اب چینی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
اب مکھن، ونیلا ایسنز، سیلف رائیزنگ فلور اور دودھ تھوڑا تھورا کرکے ڈالیں(زیادہ مکس نہ کریں)۔
آئل لگے ہوئے سانچے میں مکسچر ڈال کر 180'cپر 15-20منٹ کے لئے بیک کر یں اور ٹھنڈا ہونے دیں۔
کیک کو دو لئیرز میں کاٹ لیں۔
اب ایک باؤل میں کلنگ ریپ یا فوائل پیپر رکھیں اور اس پر کیک کی لئیر رکھ کر بلیو بیری کی فلنگ پھیلا دیں۔
اب کیک کی دوسری لئیر اس پر رکھ کر ریپ سے ڈھانپ دیں اور 2-3گھنٹے کے لئے فریج میں رکھ دیں۔
ایک ڈبل بوائلر لیں اس میں چوکلیٹ ،مکھن اور دودھ ڈال کر درمیانی آنچ پر اچھی طرح میلٹ کر کے اسے ٹھنڈا ہونے دیں۔
پھر اس میں آئسنگ شوگر ، کوکو اپاؤڈراور 2کھانے کے چمچ گرم پانی ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے 10-15منٹ کے لئے ٹھندا ہونے دیں۔
اب کیک کو 16برابر حصوں میں کاٹ کر چوکلیٹ کے مکسچر میں ڈِپ کریں ۔
کیک کے پیسیز پر کوکو نٹ پاؤڈر چھڑک دیں۔

تیاری کا وقت :

15 منٹ

پکانے کا وقت :

40-45 منٹ

افراد :

افراد 08-10

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *