Recipes

More

Lamb Shank Masala with Zeera Pulao Recipe

Lamb Shank Masala with Zeera Pulao Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    120
  • SERVING
    6

Lamb Shank Masala with Zeera Pulao is a dish full of aroma and flavors. One bite is enough to make you fall in love with this deliciously rich combo. Serve this magical meal with a glass of Coca-Cola and make your family weekend even more delightful.

 Ingredients

Ingredients for Marination:
Ingredients for Zeera Pulao:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add lamb shank, oil, turmeric powder, ginger garlic paste, red chili powder, garam masala powder, coriander powder, cumin powder, salt and mix well. Refrigerate for 15-20 mins.

2 .
Heat oil in a pan, add ginger garlic paste and cook for a minute. Now add red whole chilies, black cardamom, star anise, cinnamon stick, and cook for a minute.

3 .
Add onion and cook for 1-2 minutes. Add tomatoes, green chilies and mix well.

4 .
Now add marinated Lamb Shank and add water. Cover and cook for 2 hours over low medium flame.

5 .
Your lamb shank masala is ready.

6 .
In a pot heat oil and add cumin seeds and sizzle for few seconds. Now add water, salt, and bring it to a boil.

7 .
Add rice and cook until 80% water has been absorbed. Now cover and steam over low flame for 8-10 mins.

8 .
Your zeera pulao is ready. Serve with lamb shank masala and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
لیمب شینک مصالحہ بنانے کے لئے ایک باؤل میں لیمب شینک،کھانے کا تیل، ہلدی پاؤڈر، ادرک لہسن کا پیسٹ، لال مرچ پاؤڈر، گرممصالحہ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، زیرہ پاؤڈر اورنمک ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے پندرہ سے بیس منٹ فریج میں رکھ دیں۔

2 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔پھر اس میں سرخ مرچیں، کالی الائچی، بادیان اوردار چینی ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔

3 .
پھر اس میں پیاز ڈال کر ایک سے دو منٹ پکائیں۔اب اس میں ٹماٹر اور سبز مرچیں ڈا ل کر اچھی طرح مکس کریں۔

4 .
اب اس میں میرینیٹ کی ہوئی لیمب شینک ڈال کر اس میں پانی ڈالیں اور ڈھکن سے ڈھک کر ہلکی آنچ پر دو گھنٹے پکنے دیں۔

5 .
مزیدار لیمب شینک مصالحہ تیار ہے۔

6 .
زیرہ پلاؤ بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں زیرہ ڈال کر چند سیکنڈ کے لیے ہلائیں۔ اب اس میں پانی، نمک ڈال کر ابال لیں۔

7 .
اب اس میں چاول ڈال کر اسی فیصد پانی خشک ہونے تک پکائیں۔پھر ڈھکن سے ڈھک کر ہلکی آنچ پر آٹھ سے دس منٹ دم پر رکھ دیں۔

8 .
زیرہ پلاؤ تیار ہے۔لیمب شینک مصالحہ کے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips