Recipes

More

Lamb Pie Recipe | Turkish Lamb Pie Recipe | Bakra Eid Special Recipe

Lamb Pie Recipe | Turkish Lamb Pie Recipe | Bakra Eid Special Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    2

Research Content

Lamb Pie Recipe, a very sophisticated and flavorful recipe for Eid. Try out this Turkish Lamb Pie Recipe to enhance the Eid table glaze.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl mix flour and salt and chilled butter cubes. Mix into the flour until pea-sized pieces remain. Add the water a tablespoon at a time, stirring it with a fork. Only add enough water to moisten the flour and make dough into a ball like shape. Wrap it with a cling and refrigerate for an hour.

2 .
In a pan heat oil add lamb mince, salt, pepper and cook until it changes color. Add garlic and cook for another 2 to 3 minutes. Now add onion and cook until translucent.

3 .
Now add cumin, coriander, cinnamon, oregano, paprika and sauté for a minute. Then add tomato paste, chopped tomato, capsicum and cook for 3 to 4 minutes.

4 .
Roll the pie crust on the baking sheet, spoon the lamb mixture into the center of the pie crust leaving a one-inch border. Fold the pie crust in center creating a border.

5 .
Brush with egg wash and then bake for about 15 to 20 minutes or until pie is golden brown.

6 .
Garnish with cheese and mint and serve hot with yogurt.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں میدہ، نمک اور ٹھندا مکھن ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔پھر اس میں ایک کھانے کا چمچ پانی ڈال کر کانٹے سے مکس کرتے جائیں۔صرف اتنا پانی ڈالیں کہ آٹا بھیگ جائے اور گول شکل کی ڈو بنا لیں۔

2 .
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لیمب قیمہ، نمک اور کالی مرچ ڈال کر رنگ بدلنے تک پکائیں۔اب اس میں لہسن ڈال کر دو سے تین منٹ اور پکائیں۔پھر اس میں پیاز ڈال کر تھوڑا سا پکا لیں۔

3 .
اب اس میں ذیرہ، دھنیا، دار چینی، اوریگانو اور پیپریکا ڈال کر ایک منٹ تک بھون لیں۔پھر اس میں ٹماٹو پیسٹ، چوپڈ ٹماٹو اور شملا مرچ ڈال کر تین سے چار منٹ تک پکائیں۔

4 .
پائی کی کرسٹ کو بیکنگ شیٹ پر پھیلا لیں اور اس میں پکا ہوا لیمب ڈال دیں۔اب پائی کرسٹ کے کنارے بنانے کے لئے درمیان سے فولڈ کر لیں۔

5 .
پھر برش سے انڈہ لگا کر پندرہ سے بیس منٹ بیک کر لیں یا جب تک پائی گولڈن براؤن ہوجائے۔

6 .
چیز اور پودینے کے ساتھ گارنش کر کے دہی کے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips