Ingredients for Katlama
1 cup Wheat Flour
1 cup Maida
2 tbsp Cooking Oil
1 cup Water
2 Eggs (Egg White)
1 cup Gram Flour
Salt (As Needed)
1 tsp yellow food color
1 tbsp Red Chili Powder
1 tsp Cumin
1 tsp Coriander Powder
1 tbsp Kasoori Methi
2 tbsp Mung Bean
1 tbsp Pomegranate Seeds
Directions for Katlama
1- In a bowl, add wheat flour, maida, cooking oil, water and mix them, then keep in the refrigerator for 15 minutes
2- In another bowl, add gram flour, salt, red chili powder, cumin powder, coriander powder, kasoori methi and mix them, then prepare dough
3- Now, roll out the dough with rolling pin, then add prepared masala, dal mong, pomegranate seeds and let it fry.
Your tasty Lahori Katlama now ready to serve
Cooking Time: 30 minutes
Serve: 1
اجزا ء - آٹا ایک کپ - میدہ ایک کپ - کھانے کا تیل دو کھانے کے چمچ - 1 کپ پانی - انڈے 2 عدد - بیسن ایک کپ - نمک حسبِ ذائقہ - لال مرچ پاؤڈر ایک کھانے کا چمچ - زیرہ ایک چائے کاچمچ - دھنیا پاؤڈر ایک چائے کا چمچ - قصوری میتھی ایک کھانے کا چمچ - دال مونگ دو کھانے کے چمچ - انار دانہ ایک کھانے کا چمچ ترکیب ۔ایک باؤل میں آٹا لیں اور اس میں میدہ ،کھانے کا تیل اور پانی ڈا ل کر مکس کرلیں اور پندرہ منٹ کے لیے فریج میں رکھ دیں ۔ ۔اب ایک باؤل میں بیسن لیں اور اس میں نمک،لال مرچ پاؤڈر ،زیرہ پاؤڈر ،دھنیا پاؤڈر ،قصوری میتھی ڈال کر مکس کر لیں اور پیڑا بنا لیں ۔ ۔اب تیار کیے ہوئے پیڑے بیل لیں اور اس پر تیار کیا ہوا مصالحہ ،دال مونگ اور انار دانہ لگاکر فرائی کرلیں ۔ ۔آپکا مزیدار لاہوری قتلمہ تیار ہے ۔ پکانے کا وقت : 30 منٹ افراد: ایک عدد