Ingredients:
4 TBSP Cooking Oil
2 TBSP Ginger Garlic Paste
500 gm K&N’s Boneless Chicken
Salt (As Needed)
8 Green Chilies (Chopped)
1 TSP Turmeric Powder
1 TSP Black Pepper
3 TSP Red Chili Powder
2 TSP Coriander Powder
3 Cup Water (Chicken Tender)
1 Cup Wheat Grains (soaked)
½ Cup Soaked Rice (soaked)
1 Cup Green Lentils (soaked)
2 Liter Water (Hareesa Cooking)
2 Cubes of K&N’s Stock
For Baghaar
1/2 Cup butter
½ TSP Cumin
½ Cup Ground Spinach
Lemons, Green coriander (As Needed for Garnishing)
Hareesa Preparation:
1. Add cooking oil in a pan, then add ginger garlic paste & fry it for a while
2. Then add K&N’s boneless chicken in this fried paste & cook until it tender by adding salt, green chilies, turmeric powder, black pepper powder, red chili powder, coriander powder, & water.
3. Now Shred this cooked chicken
4. Take another cooking pan. Add wheat grains, soaked rice, green lentils, water, K&N’s Stock, & cook until tender. Grind it well and put the cooked chicken in this grinded mixture.
5. It’s time for Tarka: Add butter, cumin, ground spinach in a pan and fry it for a while then put this in the mixture which we have prepared above.
6. Hareesa is ready to serve
7. Use Lemon slices, green coriander and green chilies for garnishing.
اجزاء K&N's بونلیس چکن پانچ سو گرام کھانے کا تیل چار کھانے کا چمچ ادرک لہسن پیسٹ دو کھانے کے چمچ نمک حسبِ ذائقہ ہری مرچ آٹھ عدد ہلدی ایک چائے کا چمچ کالی مرچ ۱یک چائے کا چمچ لال مرچ پیسی ہوئی تین چائے کے چمچ دھنیا پاؤڈر دو کھانے کے چمچ پانی(ہریسہ پکانے کے لیے) تین کپ گندم کے دانے ایک کپ چاول (بھیگے ہوئے) آدھا کپ دال مونگ ایک کپ پانی (چکن پکانے کے لیے) دولیٹر K&N's Stock دو کیوب مکھن آدھا کپ زیرہ آدھا چائے کا چمچ پالک (پیسی ہوئی) آدھا کپ لیموں، سبز دھنیا گارنش کے لیے
ترکیب