Lahori Chargha Recipe

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    45
  • SERVING
    3

Lahori Chargha is a traditional fried chicken recipe which is very famous for in Lahore. Whole fried chicken which you can make with very simple ingredients on any dawat and everyone’s gonna love it. Do try this delicious Lahori charga recipe and let us know your feedback.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Take one whole chicken and place deep cuts on it properly.

2 .
In a big bowl add water, vinegar, ginger garlic paste and mix it well. Soak your chicken in it for 30 minutes.

3 .
In a bowl mix yogurt, lemon juice, oil, egg, salt, red chili powder, garam masala powder, ginger garlic paste, cumin powder, coriander powder, red chili flakes, turmeric powder, food color and green chili paste. Your marination mixture is ready set aside.

4 .
Take out your chicken from vinegar and marinate it with prepared mixture properly. Marinate it for 6 to 8 hours or overnight. Wrap marinated chicken in foil paper properly.

5 .
In a steamer add water and let it boil. Place your marinated chicken in it. Note: if you marinate your chicken overnight then steam it for 15 to 20 minutes. And if you marinate it for 6 to 8 hours then steam it for 25-30 minutes Note: Then take the chicken out and let it cool down.

6 .
Heat oil in a deep-frying pan at 180 degrees and deep fry your steamed chicken in it for 5 to 6 minutes on medium low heat.

7 .
Take it out of the oil, sprinkle some chaat masala on top and serve with salad and raita.

8 .
Your delicious lahori charga is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ثابت چکن لے کر اس پر اچھی طرح کٹ لگائیں۔

2 .
اب ایک بڑے باؤل میں پانی، سرکہ اور ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کر کے چکن کو اس میں بھگو کر رکھ دیں۔

3 .
پھر ایک باؤل میں دہی، لیموں کا رس، کھانے کا تیل، انڈہ، نمک، لال مرچ پاؤڈر، گرم مصالحہ پاؤڈر، ادرک لہسن پیسٹ، ذیرہ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، کٹی لال مرچیں، ہلدی پاؤڈر، کھانے کا رنگ اور سبز مرچ پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں، میرینیشن مکسچر تیار ہے۔

4 .
اب بھگوئے ہوئے چکن کو تیار کئے ہوئے مکسچر میں میرینیٹ کر لیں۔ پھر اس میرینیٹ کئے ہوئے چکن کو رات بھر یا چھ سے آٹھ گھنٹے رکھ دیں۔اب اس چکن کو فوائل پیپر میں لپیٹ کر رکھ دیں۔

5 .
اب ایک سٹیمر میں پانی ڈال کر ابال لیں اور میرینیٹ کئے ہوئے چکن کو اس میں ڈال دیں۔(نوٹ: اگر آپ نے چکن رات بھر میرینیٹ کے لئے رکھا ہے تو پندرہ سے بیس منٹ سٹیم کریں اور اگر آپ نے چھ سے آٹھ گھنٹے کے لئے میرینیٹ کیا ہے توپچیس سے تیس منٹ سٹیم کر یں)۔(نوٹ: اب چکن نکال کر ٹھنڈا ہونے دیں)۔

6 .
پھر ایک پین میں ایک سو اسی کے ٹمپریچر پر کھانے کا تیل گرم کرکے سٹیم کئے ہوئے چکن کو ہلکی آنچ پر پانچ سے چھ منٹ فرائی کر لیں۔

7 .
اب چکن آئل سے نکال کر اس پر مصالحہ چاٹ چھڑک کر سلاد اور رائتہ کے ساتھ سرو کریں۔

8 .
مزیدار لاہوری چرغہ تیار ہے۔

LEAVE A REVIEW