Hyderabadi Lagan Ka Gosht Recipe is very famous. Try out this easy and tempting recipe this weekend and let us know how do you like it. Don't forget to subscribe to our channel for recipes in Urdu/English. ...
Read More
Hyderabadi Lagan Ka Gosht Recipe is very famous. Try out this easy and tempting recipe this weekend and let us know how do you like it. Don't forget to subscribe to our channel for recipes in Urdu/English.
Less Content
  • Ingredients:
  • 700g Mutton boneless
  • 50g Almonds
  • 50g Pistachio
  • 30g Coconut
  • 30g Poppy seeds
  • 2 Onion sliced
  • 4 Green chilies
  • 1 cup Oil
  • 2 tbsp Ginger garlic paste
  • 1 tsp Turmeric
  • 1 tbsp Red chili powder
  • Salt to taste
  • 1 tsp Garam masala powder
  • 1 tbsp Cumin powder
  • 1 tbsp Coriander powder
  • 1 cup Yogurt
  • 10g Coriander leaves
  • 1 cup Milk
  • Directions:
  • In milk grind almonds, pistachio, poppy seeds, coconut well and make a paste.
  • Fry onion in golden brown and keep it aside.
  • In a pan heat oil then add ginger garlic paste, salt, turmeric, red chili powder, coriander powder, cumin powder and yogurt in it.
  • Add mutton and two glass of water in it.
  • Let it cook on low flame for 20 to 35 minutes until mutton gets tender.
  • When meat gets tender cook it well.
  • Add fried onion and grinded paste in it. Mix it well.
  • Garnish it with coriander leave and your dish is ready to serve.

Preparation Time:

20 minutes

Cooking Time:

30 minutes

Serve:

5 persons

اجزاء:
مٹن بون لیس 700گرام
بادام 50گرام
پستہ 50گرام
کوکونٹ 30گرام
خشخاش 30گرام
پیاز 2عدد
ہری مرچیں 4عدد
کھانے کا تیل 1کپ
ادرک لہسن پیسٹ 2کھانے کے چمچ
ہلدی 1چائے کا چمچ
لال مرچ پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
گرم مصالحہ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
ذیرہ پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
دھنیا پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
دہی 1کپ
دھنیے کے پتے 10گرام
دودھ 1کپ

ترکیب:
ایک بلینڈر میں کٹی ہوئی کوکونٹ، خشخاش، بادام، پستہ اور دودھ ڈال کر گرینڈ کر لیں۔
اب ایک پین میں کھانے کا تیل اور پیاز ڈال کر گولڈن براؤن کر کے سائیڈ پر رکھ دیں۔
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل ، ادرک لہسن پیسٹ، ہری مرچ، مٹن بون لیس، نمک، ہلدی، ذیرہ پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈراور دھنیا پاؤڈر ڈال کر مکس کریں۔
اب اس میں دہی ڈال مکس کریں اور پانی ڈال کر ڈھکن سے ڈھانپ کر پچیس سے تیس منٹ کے لئے پکنے دیں۔
پھر اس میں تلا ہوا پیاز ڈال کر مکس کریں اور تیار کی ہوئی پیسٹ ڈال کر مکس کریں۔
اب اس میں پانی ڈالیں اور ڈھکن سے ڈھانپ کر تین سے چار منٹ پکنے دیں۔
دھنیے کے ساتھ گارنش کر کے سرو کردیں۔

تیاری کا وقت :

20 منٹ

پکانے کا وقت :

30 منٹ

افراد :

افراد 5

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *