Recipes

More

Lacha Chicken Pakora Recipe

Lacha Chicken Pakora Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    4

This Ramzan, try out this unique Lacha Chicken Pakora Recipe. Make your iftar delightful with this unique variation in your regular pakora recipe. Give try to this Lacha Chicken Pakora and do share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Take the potatoes, peel off the skin and cut into thin slices. Now cut these thin slices into thin match sticks.

2 .
In a bowl, add cut potatoes, red chili powder, all-purpose flour, black pepper powder, salt, garlic powder, gram flour and water. Mix well and set aside.

3 .
Now in a chopper add chicken mince, carrots, green chilies, green onion, coriander powder, turmeric powder, garam masala powder, cumin powder, red chili powder and chop well. Set aside.

4 .
Take the mince mixture and make small ball shapes in the palm of your hands.

5 .
Take potato mixture on the palm of your hand, place the chicken ball in the center and cover it with the potato mixture.

6 .
Deep fry on low medium flame until light golden in color and take off the flame.

7 .
Tasty Lacha Chicken Pakora Recipe is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
پٹاٹو مکسچر بنانے کے لئے آلوؤں کو چھیل کر باریک سلائسز میں کاٹ لیں اور پھر ان کو باریک اسٹکس میں کاٹ لیں۔

2 .
اب ایک باؤل میں کٹے ہوئے آلو، لال مرچ پاؤڈر، میدہ، کالی مرچ پاؤڈر، نمک، لہسن پاؤڈر، بیسن اور پانی ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

3 .
چکن مکسچر بنانے کے لئے ایک چوپر میں چکن قیمہ، گاجریں، سبز مرچیں، سبز پیاز، دھنیا پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر، گرم مصالحہ پاؤڈر، ذیرہ پاؤڈر اور لال مرچ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح چوپ کر لیں۔

4 .
اسمبلنگ کے لئے تیار کئے ہوئے قیمے مکسچر کی گول شکل میں ٹکیاں بنا لیں۔

5 .
اب آلوؤں کے مکسچر کو اپنے ہاتھوں پر رکھ کر اس کے درمیان چکن بال رکھیں اور پٹاٹو مکسچر سے ڈھک دیں۔

6 .
پھر ان پکوڑوں کو ہلکی آنچ پر لائٹ گولڈن ہونے تک فرائی کر لیں اور چولہا بند کر دیں۔

7 .
مزیدار لچھا چکن پکوڑا ریسپی تیار ہے۔

Recipe Tips