Kurkuri Bhindi Recipe

  • VIEWS
    310

Research Content

Add some extra crunch in your regular vegetable by trying this kurkuri bhindi recipe. Real quick and super crunchy recipe to munch on. Give this kurkuri bhindi recipe a try and share your feedback with us.

Kurkuri Bhindi Recipe
Ingredients for fried okra:
Okra 500g
Gram flour 1/2 cup
Turmeric powder 1/2 tsp
Red chili powder 1 tsp
Coriander powder 1 tsp
Cumin powder 1 tsp
Garam masala powder 1/4 tsp
Salt to taste
Mango powder 1 tbsp
Chaat masala for sprinkle
Ingredients for spicy yogurt dip:
Yogurt 1 cup
Turmeric powder 1/4 tsp
Salt to taste
Cumin powder 1/4 tsp
Coriander powder 1/4 tsp
Red chilies (chopped) 1-2
Green coriander 2 tbsp
Directions for spicy yogurt dip:
In a bowl add yogurt, turmeric, salt, cumin powder, coriander powder, red chilies and coriander.
Mix well and your yogurt dip is ready. Set aside.
Directions for fried okra:
Take okra cut its tail and head then slice in from center.
Then cut it into four thin slices and remove seeds from center. Set aside.
Now in a bowl add gram flour, turmeric powder, red chili powder, coriander powder, cumin powder, garam masala, salt and mango powder.
Mix it well then coat sliced okra in gram flour mix well.
Deep fry immediately in hot oil for 3 to 4 minutes or until light golden and crispy.
Your kurkuri bhindi is ready serve it with spicy yogurt sauce and enjoy.
Preparation time: 15-20 minutes
Cooking time: 10-15 minutes
Serving: 4-5

کُرکُر ی بھنڈی ریسپی
فرائی بھنڈی بنانے کے اجزاء:
بھنڈی 500گرام
بیسن آدھا کپ
ہلدی پاؤڈر آدھ اچائے کا چمچ
لال مرچ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
دھنیا پاؤڈر 1چائے کا چمچ
ذیرہ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
گرم مصالحہ پاؤڈر 1چوتھائی چائے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
آمچور پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
چاٹ مصالحہ چھڑکنے کے لئے
سپائسی یوگرٹ ڈِپ بنانے کے اجزاء:
دہی 1کپ
ہلدی پاؤڈر 1چوتھائی چائے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
ذیرہ پاؤڈر 1چوتھائی چائے کا چمچ
دھنیا پاؤڈر 1چوتھائی چائے کا چمچ
کٹی لال مرچیں 1-2عدد
سبز دھنیا 2کھانے کے چمچ
سپائسی یوگرٹ ڈِپ ترکیب:
ایک باؤل میں دہی، ہلدی، نمک، ذیرہ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، کٹی لال مرچیں اور دھنیا ڈال کر اچھی طرح مکس کریں، سپائسی یوگرٹ ڈِپ تیار ہے۔
فرائیڈ بھنڈی ترکیب:
بھنڈی لے کر اوپر نیچے سے کاٹ لیں اور پھر عمودی کاٹ لیں۔
اب بھنڈی کو چار ٹکڑوں میں کاٹ کر اس کے بیج نکال دیں۔
پھر ایک باؤل میں بیسن، ہلدی پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، ذیرہ پاؤڈر، گرم مصالحہ، نمک اور آمچور پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔
اب کٹی ہوئی بھنڈی کو بیسن میں کوٹ کرکے مکس کرلیں اور جلدی سے گرم آئل میں تین سے چار منٹ فرائی کر لیں۔
مزیدار کُرکُر ی بھنڈی تیار ہے۔
تیاری کا وقت: 15-20منٹ
پکانے کا وقت: 10-15منٹ
افراد: 4-5

LEAVE A REVIEW


 Your Comment has been sent successfully. Thank you!   Refresh
Error: Please try again