Kung Pao Potato Recipe a hearty home style meals you won’t be able to resist. Kung Pao Potato recipe would be a must try this weekend. Try it and enjoy it. ...
Read More
Kung Pao Potato Recipe a hearty home style meals you won’t be able to resist. Kung Pao Potato recipe would be a must try this weekend. Try it and enjoy it.
Less Content
  • Ingredients for potatoes:
  • 4-5 Potatoes (cubes)
  • 1 tbsp Cornstarch
  • 1 tbsp All-purpose flour
  • Salt to taste
  • 1/2 tsp Black pepper
  • Water (optional)
  • Ingredients for gravy:
  • 2 tbsp Oil
  • 1/2 tbsp Ginger (chopped)
  • 1 tbsp Garlic (chopped)
  • 3-4 Red chilies (dry)
  • 3-4 Green chilies (sliced)
  • 1/4 cup Peanuts (roasted)
  • 1 cup Capsicum (cubes)
  • 1 cup Onion (cubes)
  • 2 tbsp red chili sauce
  • 2 tbsp Ketchup
  • 1 tsp Soya sauce
  • Salt to taste
  • 1 tsp Sugar
  • 1/2 tsp Black pepper
  • 1 tbsp Lemon juice
  • 1/2 cup Water
  • 2 tbsp Slurry (water + cornstarch)
  • Oil for frying
  • Directions for potatoes:
  • Cut potatoes in cubes and boil them for about 10 to 12 minutes. Then pat dry potato cubes.
  • In a bowl mix corn flour, flour, salt, black pepper, water and coat potatoes in it.
  • Deep fry potatoes in oil until crispy.
  • Directions for gravy:
  • Heat oil in a pan, add garlic, ginger, dry red chilies and sauté them.
  • Add peanuts, green chilies and cook for 2 minutes.
  • Then add capsicum, onion and cook for two more minutes.
  • Add chili sauce, ketchup, soya sauce, salt, sugar, black pepper, lemon juice and cook for 2 minutes.
  • Add water and let it boil. Then add slurry and potatoes. Mix it well.
  • Serve hot with rice and enjoy.

Preparation Time:

15 minutes

Cooking Time:

20 minutes

Serve:

4 persons

پٹاٹو کے اجزاء:
کٹے ہوئے آلو 4-5عدد
کارن سٹار چ 1کھانے کا چمچ
میدہ 1کھانے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
کالی مرچ آدھاچا ئے کا چمچ
پانی حسبِ ضرورت
گریوی بنانے کے اجزاء:
کھانے کا تیل 2کھانے کے چمچ
چوپڈ ادرک آدھا کھانے کا چمچ
چوپڈ لہسن 1کھانے کا چمچ
خشک لال مرچیں 3-4عدد
سبز مرچیں 3-4عدد
روسٹڈ مونگ پھلی 1چوتھائی کپ
شملا مرچ 1کپ
پیاز 1کپ
ریڈ چِلی سوس 2کھانے کے چمچ
کیچپ 2کھانے کے چمچ
سویا سوس 1چائے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
چینی 1چائے کا چمچ
کا لی مرچ آدھا چائے کا چمچ
لیموں کا رس 1کھانے کا چمچ
پانی آدھا کپ
پانی اور کارن سٹارچ 2کھانے کے چمچ
کھانے کا تیل فرائی کے لئے

پٹاٹو ترکیب:
آلوؤں کو کاٹ کردس سے بارہ منٹ تک ابال لیں اور کپڑے سے سکھا لیں۔
اب ایک باؤل میں کارن فلار، نمک، کالی مرچ اور پانی ڈا ل کر اچھی طرح مکس کرکے آلوؤں کو اس مکسچر میں کوٹ کر لیں۔
پھر آلوؤں کو فرائی کر لیں جب تک کرسپی ہوجائیں۔
گریوی بنانے کی ترکیب:
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں ادرک لہسن اور خشک لال مرچیں ڈال کر بھون لیں۔
اب اس میں مونگ پھلی اور سبز مرچیں ڈال کر دو منٹ تک پکائیں۔
پھر اس میں شملا مرچ اور پیاز ڈال کر دو منٹ اور پکائیں۔
اب اس میں چِلی سوس، کیچپ، سویا سوس، نمک، چینی، کالی مرچ اور لیمو ں کا رس ڈال کر دو منٹ تک پکائیں۔
پھر اس میں پانی ڈال کر ابلنے دیں پھراس میں پانی، کارن سٹارچ کا مکسچر اور آلو ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
گرم گرم چاولوں کے ساتھ سرو کریں۔

تیاری کا وقت :

15 منٹ

پکانے کا وقت :

20 منٹ

افراد :

افراد 4

Kung Pao Potato Recipe

  1. Great info! I recently came across your blog and have been reading along. I thought I would leave my first comment. geo news live know what to say except that I have. It is quite beneficial, although think about the facts when it reaches this target. It is extremely helpful for me. Thanks so a lot for your convene

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *