We received too many requests for Khubani Ka Meetha Recipe and here you go. Our take on this amazing Khubani Ka Meetha Recipe, perfect dessert! ...
Read More
We received too many requests for Khubani Ka Meetha Recipe and here you go. Our take on this amazing Khubani Ka Meetha Recipe, perfect dessert!
Less Content
Ingredients for vanilla custard
4 cups Milk
3 tbsp Sugar
¾ cup Condensed milk
6 Tbsp Vanilla custard (mixed with milk)
Ingredients Apricot (Khobani) Mixture
½ KG Dried Apricot (Soaked overnight)
½ cup sugar
Topping Ingredients
Apricot Seeds
½ cup whipping cream
Direction for vanilla custard:
In a cooking pan add milk, sugar and cook for a while
Now add condensed milk vanilla custard and keep stirring until custard thick
Direction for Khobani Mixture
In a cooking pan add Soaked apricot, sugar and cook for 10-12 minutes
After that blend well
For Topping:
Whisk the Whipping cream until soft peak are formed.
Assembling:
In a bowl place the layers of apricot mixture and Custard and used whipping cream and apricot seeds.
Now refrigerate and serve.

Cooking Time:

50 Minutes

Serve:

6-8

ونیلا کسٹرڈ بنانے کے اجزاء:

دودھ 4 کپ

چینی 3 کھانے کا چمچ

کنڈنسڈ ملک تین چوتھائی کپ

وبیلا کسٹرڈ(دودھ میں ملا) 6 کھانے کے چمچ

خوبانی(سوکھی)(ایک رات بھیگو لیں) آدھا کلو

چینی آدھا کپ

ٹعپنگ کے اجزاء:

خوبانی کے بیج(بادام)

ویپنگ کریم آدھا کپ

ونیلا کسٹرڈ بنانے کی ترکیب:
ایک پین میں دودھ لیں اس میں چینی ڈال کر تھوڑی دیر پکا لیں۔
اب اس میں کسٹرڈ ڈال کر ہلاتے رہیں جب تک گاڑھا نہ ہو جائے۔
خوبانی مکسچر بنانے کی ترکیب:
ایک پین میں خوبانی لیں اب اس میں چینی ڈال کر دس سے بارہ منٹ تک پکا لیں۔
اب اس کو بلینڈر سے بلینڈ کر لیں۔
ٹوپنگ
ویپنگ کریم کو اچھی طرح وسک کر لیں جب تک بلکل ملائم نہ ہو جائے۔
اب ایک سرو کرنے والے برتن میں تیار کیا ہوا کسٹرڈ کی تہہ لگائیں پھر اس پر تیار کیا ہوا خوبانی کی تہہ لگائیں اسی طرح تہ لگا لیں اور پھر تیار کی ہوئی ٹوپنگ کی ٹوپنگ کر لیں اور اس پر خوبانی کے بادام رکھ دیں۔

پکانے کا وقت :

50 Minutes

افراد :

6-8

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *