Recipes

More

Khageena with Puri Paratha Recipe (Sehri recipe)

Khageena with Puri Paratha Recipe (Sehri recipe)

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    20
  • SERVING
    3

Khageena with Puri Paratha is going to be your go to sehri and breakfast recipe. An appetizing, satisfying and budget friendly recipe to try this Ramzan. Try out Khageena with Puri Paratha and do share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add flour, salt, ghee and mix well until well incorporated. Now add water and knead a soft dough. Cover with cling film and let it rest for 15-20 minutes.

2 .
Now take the dough and cut it into 8 equal parts. Take one part, make it into ball shape. Now flatten it down with rolling pin into roti shape.

3 .
Brush ghee on it and turn it into round roll shape. Roll it down again.

4 .
Then deep fry on low medium flame until light golden color and fully cooked. Your Puri Paratha is ready.

5 .
In a pan heat oil and add onion, cook until translucent. Now add tomatoes and cook for 1-2 minutes. Now add salt, red chili flakes, red chili powder, black pepper powder and mix well.

6 .
Add eggs and mix and cook until fully done. Now add cumin powder, green chilies and mix well.

7 .
Garnish with coriander and your Khageena is ready. serve with Puri Paratha.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
پوری پراٹھا بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، نمک اور گھی ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔اب اس میں پانی ڈال کر نرم ڈو گوندھ لیں اور کلنگ سے ڈھک کر پندرہ سے بیس منٹ رکھ دیں۔

2 .
اب ڈو کو آٹھ برابر حصوں میں کاٹ لیں اور پیڑے بنا کر بیلنے سے روٹی کی شکل میں بیل لیں۔

3 .
پھر اس کو برش سے گھی لگائیں اورگول رول کی شکل میں رول کر لیں۔

4 .
اب ان کو ہلکی آنچ پر لائٹ گولڈن ہونے تک فرائی کر لیں۔پوری پراٹھا تیار ہے۔

5 .
خاگینہ بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر تھوڑا سا پکا لیں۔اب اس میں ٹماٹر ڈال کر ایک سے دو منٹ پکائیں۔پھر اس میں نمک، کٹی لال مرچیں، لال مرچ پاؤڈر اور کالی مرچ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

6 .
اب اس میں انڈے ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔پھر اس میں ذیرہ پاؤڈر اور سبز مرچیں ڈال کر مکس کر یں۔

7 .
دھنیے سے گارنش کرکے پوری پراٹھا کے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips