Recipes

More

Kalay Chanay ki Chaat | Easy Chana Chaat Recipe | SooperChef

Kalay Chanay ki Chaat | Easy Chana Chaat Recipe | SooperChef

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    3

Try this easy chaat recipe in your Iftar by making deliciously spiced Kalay Chanay ki Chaat. Loaded with tangy sauces and veggie chunks makes it an irresistible combo. Try out this Kalay Chanay k Chaat today in Iftar and do share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a blender add imli pulp, red chili flakes, sugar, salt, mint leaves, cumin powder, lemon juice and blend well. Your imli chutney is ready.

2 .
Heat oil on a pan and add onion in it, cook until translucent. Now add ginger garlic paste and cook for 1-2 minutes.

3 .
Now add chopped tomatoes and cook for about 2-3 minutes. Now add salt, red chili flakes, crushed coriander, crushed cumin seeds, red chili powder and mix well. Cook on medium low flame until your masala is thick in consistency.

4 .
Now add kalay chanay and cook on high flame for 2-3 minutes. Now add potatoes, tomatoes, onion, mint leaves, green chilies and mix well. Now add green coriander.

5 .
In a bowl add prepared kala chana chaat, imli chutney, chaat masala, lemon juice, coriander and your chaat is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
املی چٹنی بنانے کے لئے ایک بلینڈر میں املی کا گودا، کٹی لال مرچیں، چینی، نمک، پودینہ، ذیرہ پاؤڈر اور لیموں کا رس ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر لیں۔املی چٹنی تیار ہے۔

2 .
کالا چنا چاٹ بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر تھوڑا سا پکا لیں۔اب اس میں ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر ایک سے دو منٹ پکائیں۔

3 .
پھر اس میں کٹے ہوئے ٹماٹر ڈال کر مزید دو سے تین منٹ پکائیں۔ اب اس میں نمک، کٹی لال مرچیں، کٹا ہوا دھنیا،، کٹا ہوا ذیرہ اور لال مرچ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں اور ہلکی آنچ پر پکائیں۔

4 .
اب اس میں کالے چنے ڈال کر تیز آنچ دو سے تین منٹ پکائیں۔پھر اس میں آلو، ٹماٹر، پیاز، پودینہ، سبز مرچیں اور سبز دھنیا ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

5 .
اسمبلنگ کے لئے ایک باؤل میں تیا ر کی ہوئی چنا چاٹ، املی چٹنی، چاٹ مصالحہ، لیموں کا رس اور دھنیا ڈال کر سرو کریں۔

Recipe Tips