Kakori kabab easy and tasty kabab recipes which will melt in your mouth and give you amazing taste and aroma. This Eid special recipe a try and share your feedback with us. ...
Read More
Kakori kabab easy and tasty kabab recipes which will melt in your mouth and give you amazing taste and aroma. This Eid special recipe a try and share your feedback with us.
Less Content
  • Kakori Kabab
  • Ingredients:
  • Mutton ran mince 500g
  • Fat 80g
  • Papaya powder 1 tbsp
  • Fried onion paste 1 tbsp
  • Fried garlic paste 1 tsp
  • Poppy seed 1 tbsp
  • Cashew paste 1 tbsp
  • Nutmeg powder 2 pinch
  • Mace powder 2 pinch
  • Cloves powder 2 pinch
  • Black cardamom powder ¼ tsp
  • Green cardamom powder ½ tsp
  • Red chilli 1 tbsp
  • Turmeric 1/4 tsp
  • Kewra essence 1/4 tsp
  • Saffron 1 pinch
  • Salt to taste
  • Roasted coconut 1 tbsp
  • Directions:
  • Soak poppy seed in water for 1 hour. In a blender add soaked poppy seeds, cashew, water as required and make a smooth paste.
  • In a blender add mutton mince, fat, papaya powder, fried onion, fried garlic, cashew nut, poppy seed paste, nutmeg powder, mace powder, clove powder, black cardamom powder, green cardamom powder, red chilli powder, turmeric, kewra, saffron , salt and roasted coconut.
  • Blend until all ingredients are well combined and refrigerate the mixture for two hours.
  • Take wooden skewers and thread the mince on them.
  • Grease a grill pan with oil and cook the kabab from each side until light golden brown or fully cooked.
  • Your tasty kakori kababs are ready to eat.
  • Preparation time: 10 minutes
  • Cooking time: 15-20 minutes
  • Serving: 4-5 persons

کاکوری کباب ریسپی
اجزاء:
مٹن قیمہ 500گرام
چربی 80گرام
پپیتا پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
تلا ہوا پیاز 1کھانے کا چمچ
لہسن پیسٹ 1چائے کا چمچ
خشخاش 1کھانے کا چمچ
کاجوپیسٹ 1کھانے کا چمچ
جائفل 2چٹکی
لونگ پاؤڈر 2چٹکی
کالی الائچی پاؤڈر 1چوتھائی چائے کا چمچ
سبز الائچی پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
سرخ مرچیں 1کھانے کا چمچ
ہلدی 1چوتھائی چائے کا چمچ
کیورا ایسنز 1چوتھائی چائے کا چمچ
زعفران 1چٹکی
نمک حسبِ ذائقہ
روسٹ کیا ہوا کھوپرا 1کھانے کا چمچ
ترکیب:
خشخاش کو پانی میں ایک گھنٹے کے لئے بھگو کر رکھ دیں۔
اب ایک بلینڈر میں بھگوئی ہوئی خشخاش، کاجو اور پانی ڈال کر بلینڈ کرلیں۔
پھر ایک بلینڈ ر میں مٹن قیمہ، چربی، پپیتا پاؤڈر، تلا ہوا پیاز،لہسن، کاجو خشخاش پیسٹ،جائفل، لونگ پاؤڈر، کالی الائچی پاؤڈر، سبز الائچی پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر، ہلدی، کیورا، زعفران ، روسٹ کیا ہوا کھوپرا اور نمک ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کرکے اس مکسچر کو دو گھنٹے کے لئے فریج میں رکھ دیں۔
اب لکڑی کی سیخیں لیں اور اس پر قیمہ لگاکر کباب بنا لیں۔
پھر ایک گرِل پین کو آئل سے گریس کریں اور ان کبابوں کو دونوں سائیڈوں سے لائٹ گولڈن براؤن ہونے تک اچھی طرح پکا لیں۔
مزیدار کاکوری کبا ب تیار ہیں۔
تیاری کا وقت: 10منٹ
پکانے کا وقت: 15-20منٹ
افراد: 4-5

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *