Recipes

More

Kafta Samosa Parcel Recipe (Iftar Special Recipes)

Kafta Samosa Parcel Recipe (Iftar Special Recipes)

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    20
  • SERVING
    4

Kafta Samosa Parcel is a delicious Iftar treat that is super easy and quick to make. Filled with vegetable filling and K&N's Kafta Kabab, it's a nutritious opening to the fast too. Try out this Kafta Samosa Parcel today and let us know how it turned out.

 Ingredients

Ingredients for Dough:
Ingredients for Vegetable Filling:
Ingredients for Assembling:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add flour, salt, cumin seeds, oil and mix well. Now, start adding water, little by little and mix to form a stiff dough.

2 .
Cover the dough with a cling film and let it rest for 15-20 minutes.

3 .
Heat oil in a pan and sauté garlic in it. Add onion and cook until translucent. Add carrot, cabbage, capsicum, soy sauce and mix well.

4 .
Add chili sauce, ketchup, black pepper, salt and cook for 2-3 minutes. Your vegetable filling is ready.

5 .
Fry K&N’s Kafta Kabab as per instructions on the pack.

6 .
Take the prepared dough and cut into 8 equal parts. Make small dough balls, roll out into flat circle, and cut square shapes

7 .
Take prepared K&N’s Kafta Kabab and cut it into half. Place the 2 halves of K&N’s Kafta Kabab on prepared samosa dough. Add vegetable filling on top of K&N’s Kafta Kabab.

8 .
Now take the four corners of samosa dough, brush flour mixture on the edges and combine them together making a square dumpling shape using flour mixture.

9 .
Deep fry the prepared samosa until golden brown in color.

10 .
Your Kafta Samosa Parcel is ready. Serve it with ketchup or chutney and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ڈو بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، نمک، زیرہ اور کھانے کا تیل ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور تھوڑا تھوڑا کرکے پانی ڈال کر ڈوگوندھ لیں۔

2 .
اب ڈو کو کلنگ فلم سے ڈھک کر پندرہ سے بیس منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔

3 .
ویجیٹیبل فلنگ بنانے کے لئے ایک پین میں تیل گرم کرکے اس میں لہسن ڈال کر ایک منٹ پکا لیں۔ اب اس میں پیاز، گاجر، بند گوبھی، شملہ مرچ اور سویا ساس ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔

4 .
پھر اس میں چلی سوس، کیچپ، کالی مرچ اور نمک ڈال کردو سے تینمنٹ تک پکائیں۔ سبزیوں کی فلنگ تیار ہے۔

5 .
اسمبلنگ کے لئے پیک پر دی گئی ہدایات کے مطابق کافتا کباب فرائی کریں۔

6 .
اب تیار کی ہوئی ڈو کو آٹھ برابر حصوں میں کاٹ کر پیڑے بنا لیں اور بیل کر چکور کی شکل میں کاٹ لیں۔

7 .
پھر فرائی کئے ہوئے کافتا کباب دو حصوں میں کاٹ کر تیار کی ہوئی ڈو پر رکھ کر اس پر سبزیوں کی فلنگ رکھیں۔

8 .
اب ان کے کناروں پر برش سے اچھی طرح فلار مکسچر لگائیں اور چکور کی شکل میں بند کریں۔

9 .
تیارکئے ہوئے سموسوں کو گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

10 .
مزیدار کافتا سموسہ پارسلز تیار ہیں۔

Recipe Tips