Recipes

More

Kadhi Pakora with Zeera Rice Recipe

Kadhi Pakora with Zeera Rice Recipe

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    100
  • SERVING
    4

Kadhi Pakora with Zeera Rice is a heavenly combination that us going to make your meal delightful. This delicious Kari with tarka and served with zeera rice makes it completely irresistible. Try out this perfect combination of Kari Pakora and Zeera Rice and do share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Pakora Preparation:
Ingredients for Yogurt Mixture:
Ingredients for Kari Pakora:
Ingredients for Zeera Rice:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add potatoes, onion, gram flour, salt, crushed coriander, red chili powder, turmeric powder, garam masala powder, water and mix well. The consistency of batter should be thick.

2 .
Now take the spoon full of batter one by one and deep fry until light golden brown and fully cooked. Take off flame and set aside.

3 .
In a bowl add yogurt, gram flour, water and mix well. Your Yogurt Mixture is ready.

4 .
In a pot heat oil and add onion. Cook until translucent. Now add ginger garlic paste and cook for a minute. Add red chili powder, turmeric powder, salt, cumin powder, coriander powder and cook for a minute.

5 .
Now add yogurt mixture, water and cover and cook for 30-35 minutes or until thick in consistency on medium low flame.

6 .
For Tarka Preparation, in another pan heat oil and add cumin seeds, red chilies, red chili powder, curry leaves and cook for a minute.

7 .
Pour the prepared tarka over kari and add prepared pakora. Cook for 4-5 minutes.

8 .
Your Kari Pakora is ready.

9 .
In a pot heat oil and add cumin seeds, cloves, salt and cook for a minute. Add boiled rice and toss well for 1-2 minutes on high flame.

10 .
Your Zeera Rice are ready to serve with Kari Pakoda. Serve Hot and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
پکوڑا بنانے کے لئے ایک باؤل میں آلو، پیاز، بیسن، نمک، کٹا ہوا دھنیا، سرخ مرچ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر، گرم مصالحہ پاؤڈر اور پانی ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

2 .
تیار کیے ہوئے بیٹر کو چمچ سے گرم گرم تیل میں ڈالیں اور لائٹ گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں،پکوڑے تیار ہیں۔

3 .
یوگرٹ مکسچر بنا نے کے لئے ایک باؤل میں دہی، بیسن اور پانی ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں، یوگرٹ مکسچر تیار ہے۔

4 .
کڑھی پکوڑابنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر تھوڑا سا پکا لیں۔اب اس میں ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔پھر اس میں سرخ مرچ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر، نمک، ذیرہ پاؤڈر اور دھنیا پاؤڈر ڈال کر مزید ایک منٹ پکائیں۔

5 .
اب اس میں یوگرٹ مکسچر اور پانی ڈال کر تیس سے پنتیس منٹ درمیانی آنچ پر پکائیں۔

6 .
تڑکہ بنانے کے لئے ایک دوسرے برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں ذیرہ، سبز مرچیں، سرخ مرچ پاؤڈر اور کڑی پتا ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔

7 .
اب اس تڑکہ کو تیار کی ہوئی کڑی پر ڈالیں اور پکوڑے رکھ دیں اور چار سے پانچ منٹ پکائیں۔

8 .
مزیدار کڑی پکوڑا تیار ہے۔

9 .
ذیرہ رائس بنانے کے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں ذیرہ، لونگ اور نمک ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔اب اس میں چاول ڈال کر تیز آنچ پر مزید ایک سے دو منٹ پکائیں۔

10 .
مزیدار ذیرہ رائس تیار ہیں، کڑھی پکوڑا کے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips