Recipes

More

Kachay Gosht Ki Biryani Recipe

Kachay Gosht Ki Biryani Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    45
  • SERVING
    4

Ever tried Kachay Gosht ki Biryani at home? Presenting you Kachay Gosht ki Biryani to try for your family and give a twist to your regular biryani recipe. Delicious in taste and easy to make, made with Guard Rice, this Biryani is worth your effort. Try it and share it with your loved ones.

 Ingredients

Ingredients for Chicken Marination:
Ingredients for Boiled Rice:
Ingredients for Assembling:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot add chicken, yogurt, oil, ginger garlic paste, salt, red chili powder, turmeric, coriander, garam masala, green chili paste, lemon juice, green coriander, fried onion and coat the chicken well. Cover with lid and marinate for 2 hours or overnight.

2 .
In a bowl add water and Guard Basmati Rice. Soak for 25 minutes.

3 .
In a pot bring water to boil. Add salt, oil, green chilies, cumin seeds, bay leaves, coriander, green cardamom, star anise, vinegar, soaked rice and cook until 50% done. Strain and set aside.

4 .
Place the pot with marinated chicken on flame. Add boiled rice on top of marinated chicken. Top it with oil, food color, chilies, coriander, mint leaves, fried onion, nutmeg and mace powder.

5 .
Cover with lid and cook for the first 10 minutes on high flame. Turn down the flame to low heat and steam for 25 minutes.

6 .
Take off lid and mix well. Your delicious Kachay Gosht ki Biryani is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن میرینیشن بنانے کے لئے ایک برتن میں چکن، دہی، کھانے کا تیل، ادرک لہسن پیسٹ، نمک، سرخ مرچ پاؤڈر، ہلدی، دھنیا، گرم مصالحہ، سبز مرچ پیسٹ، لیموں کا رس، سبز دھنیا اور تلا ہوا پیاز ڈال کر چکن میں اچھی طرح کوٹ کرلیں اور ڈھک کر دو گھنٹے میرینیٹ ہونے کے لئے رکھ دیں۔

2 .
ابلے ہوئے چاول بنانے کے لئے ایک باؤل میں پانی اور چاول پچیس منٹ بھگو کر رکھ دیں۔

3 .
اب ایک برتن میں پانی ڈال کر ابلنے دیں۔ پھر اس میں نمک، کھانے کا تیل،سبز مرچیں، ذیرہ، تیز پات، دھنیا، سبز الائچی، بادیان، سرکہ اور بھگوئے چاول ڈال کر پچاس فیصد پکنے تک پکائیں اور چھان کر سائیڈ پر رکھ دیں۔

4 .
اسمبلنگ کے لئے ایک برتن میں میرینیٹ کیا ہوا چکن ڈال کر چولہے پر رکھ دیں۔اب اس پر ابلے ہوئے چاول، کھانے کا تیل، کھانے کا رنگ، سبز مرچیں، دھنیا، پودینہ، تلا ہوا پیاز، جائفل اور جاوتری ڈالیں۔

5 .
اب ڈھکن سے ڈھک کر تیز آنچ پر دس منٹ پکائیں۔پھر چولہا ہلکا کر کے پچیس منٹ دم پر رکھ دیں۔

6 .
چولہا بند کر کے اچھی طرح مکس کریں۔مزیدار کچے گوشت کی بریانی تیار ہے۔

Recipe Tips