A lot of fans want some time-saving recipes but without compromising on the taste. This Kabab with Creamy Coconut Curry Recipe with Lemon Scented Basmati Rice is for you. It is simple, easy yet tasty Recipe. Give this a try and do share your experience! Kabab with Creamy Coconut Curry Recipe in English This curry is ideally served with Lemon ...
Read More
A lot of fans want some time-saving recipes but without compromising on the taste. This Kabab with Creamy Coconut Curry Recipe with Lemon Scented Basmati Rice is for you. It is simple, easy yet tasty Recipe. Give this a try and do share your experience! Kabab with Creamy Coconut Curry Recipe in English This curry is ideally served with Lemon Scented Basmati Rice
Less Content
  • How to make Kabab with Creamy Coconut Curry Recipe

    This curry is ideally served with Lemon Scented Basmati Rice
  • Ingredients
  • For the Kebabs
  • 400 g of K&N’s kafta kabab
  • For the Curry
  • 3 tbsp Oil
  • 1 large Onion finely chopped
  • 1 tsp Garlic paste
  • 1 Green Chilli deseeded and sliced lengthwise
  • 5 Curry leaves
  • 5 tomato puree
  • ½ tsp ground Cumin
  • 1 tsp ground Coriander
  • ¾ tsp ground Turmeric
  • ½ tsp Chilli powder
  • 1 ½ cup Coconut Milk
  • ½ cup Water (as needed)
  • 1 Lime quartered
  • Fresh Coriander leaves
  • Lemon-Scented Basmati Rice
  • 1 tablespoon vegetable oil
  • 2 tbsp onion chopped
  • 1 teaspoon finely chopped fresh ginger
  • 2 cups water
  • 1½ cups basmati rice
  • 1 tsp fresh lemon zest
  • Salt to taste
  • 1/2 teaspoon ground cumin
  • To Serve
  • 8 lime wedges
  • 8 fresh cilantro sprigs
  • Instructions For the Kebabs
  • Prepare K&N's Kafta Kabab as per the instructions on the pack
  • Instruction For the Curry
  • In a large sauté pan over medium heat,heat the oil and cook onion until lightly browned.
  • Add garlic paste, green chilli and curry leaves and stir through.
  • Add tomatoes and the rest of the spices and cook for about 5 to 10 mins over medium heat.
  • Stir through the coconut milk and cook rapidly over medium high heat until the sauce thickens.
  • Add water as needed if you feel the need to thin out the sauce.
  • Add the prepared K&N’s Kafta Kabab to the sauce and stir to coat well.
  • Garnish with fresh coriander leaves
  • Serve with lime wedges.
  • To make the Lemongrass Scented Basmati Rice
  • Heat a sauce pot with the vegetable oil over medium heat. Add the onion and ginger and cook for 30 seconds, or just until fragrant.
  • Stir in the lemon zest, salt and cumin for 1-2 minutes. Now add soaked rice,water and cook it for 3-4 minutes. Now add lemon slices and tightly cover the pot with a
  • lid, lower the heat to a simmer and cook for approximately 10 to 15 minutes or until the rice is fully cooked.

Cooking Time:

1 hour

Serve:

3-4

اجزاء
K&Ns kafta kabab 400گرام
کری بنانے کے اجزاء:
کھانے کا تیل 3کھانے کے چمچ
پیاز(چوپ) 1 عدد
لہسن پیسٹ 1چائے کا چمچ
ہری مرچ(چوپ) 1عدد
کڑی پتہ 5 عدد
ٹماٹر( پیوری) 5عدد
زیرہ(کُٹا ہوا) آدھا چائے کا چمچ
دھنیا(کُٹا ہوا) 1چائے کا چمچ
لال مرچ پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
کوکونٹ ملک ڈیڑھ کپ
پانی آدھا کپ
لیموں 1 عدد
ہرا دھنیا گارنش

چاول بنانے کے اجزاء:
کھانے کا تیل 1 کھانے کا چمچ
پیاز(چوپ) 2کھانے کے چمچ
ادرک(چوپ) 1کھانے کا چمچ
پانی 2کپ
باسمتی چاول ڈیڑھ کپ
لیموں کا چھلکا 1 چائے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
زیرہ(کُٹا ہوا) آدھا کھانے کا چمچ

ترکیب
کافتہ کباب کو پیکٹ پر دی گئی ہدایات کے مطابق تیار کر لیں۔
کری بنانے کی ترکیب:
ایک پین میں کھانے کا تیل کو گرم کر لیں اس میں پیازڈال کر لائٹ براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔
اب اس میں لہسن پیسٹ، ہری مرچ، کڑی پتہ ڈال کر ہلکا سا پکا لیں۔
اب اس میں ٹماٹر ڈال کرپانچ سے دس منٹپکا لیں۔
اب اس میں کوکونٹ ملک ڈال کر ہلکی درمیانی آنچ پر پکا لیں۔
سوس کو پتلا کرنے کے لیے پانی بھی ڈال سکتے ہیں۔
اب اس میں تیار کیے ہوئے کافتہ کباب ڈال کر اچھی طرح ملا لیں۔
لیموں اور ہرا دھنیا سے گارنش کر لیں۔
چاول بنانے کا طریقہ:
ایک پین میں کھانے کا تیل ڈال کر گرم کر لیں اب اس میں پیاز، ادرک ڈال کر تھوڑی دیر پکا لیں۔
اب اس میں لیموں چھلکا، نمک، زیرہ،ڈال کر ایک سے دو منٹ پکا لیں۔
اب اس میں بھیگے ہوئے چاول، پانی ڈال کر تین سے چار منٹ تک پکا لیں۔
اب اس میں لیموں کے سلائس ڈال کردس سے پندرہ منٹ دم دیں۔

پکانے کا وقت :

1 hour

افراد :

3-4

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *